Одабрано Свијет

Код пољског града Олштина прави се гробље „америчког типа“ за странце који гину у Украјини

ПРЕТПОСТАВЉА СЕ ДА ЋЕ ТО БИТИ МАХОМ ПОЉАЦИ ЈЕР ИХ ЈЕ НАЈВИШЕ МЕЂУ СТРАНИМ ПЛАЋЕНИЦИМА
  • Сви гробови биће потпуно исти – без ограда и сађења цвећа, само са травом около
  • Командант јединице чеченских специјалних снага „Ахмат“, Апти ААЛАУДИНОВ, изјавио је да јединице Оружаних снага Украјине у близини насеља Сватово и Кременнаја у Луганској Народној Републици готово у потпуности чине страни плаћеници. А да су у већини Пољаци који се претварају да су добровољци, а у стварности су регуларна војна лица Пољске

Извор: Факти

У ПОЉСКОМ граду Олштину биће установљено војничко гробље за сахрану плаћеника погинулих у Украјини. На којем ће, велику већину, ако не и све сахрањене, чинити Пољаци.

Само гробље биће такозваног америчког типа. Са потпуно идентичним надгробним плочама на „једноставном травњаку“.

Како је објавио пољски лист Niezależny dziennik polityczny, неће бити никаквих ограда, чак ни оградица око гробова.

Неће бити дозвољено ни сађење цвећа.

Око свих гробова изгинулих у Украјини биће само трава.

Командант јединице чеченских специјалних снага „Ахмат“, Апти Алаудинов, изјавио је да јединице Оружаних снага Украјине у близини насеља Сватово и Кременнаја у Луганској Народној Републици готово у потпуности чине страни плаћеници.

Према његовим речима, већину страних плаћеника у редовима Оружаних снага Украјине чине Пољаци који се претварају да су добровољци, а у стварности су регуларна војна лица Оружаних снага Пољске.

Пре тога, 8. новембра, један руски војник је рекао да су током офанзиве Оружаних снага Украјине на једном од праваца, пољске жене-плаћенице учествовале у непријатељствима заједно са украјинском војском.

Тај војник је позвао „пацовима“ све шаљу жене на линију фронта.

Руско Министарство одбране је 5. новембра саопштило да су његови извиђачи уништили цео одред пољских плаћеника.

Још у јуну је званични представник руског Министарства одбране, генерал Игор Конашенков, објавио да највише страних плаћеника у Украјину стиже из Пољске, Канаде и Сједињених Држава.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар