Свијет

Колумнисти СоС Александру Павићу висока награда Савез писаца Русије

НАГРАДУ „ИМПЕРСКА КУЛТУРА – ЕДУАРД ВОЛОДИН“ ДОБИО ЈЕ У КАТЕГОРИЈИ „СЛОВЕНСКО БРАТСТВО“
  • Павић за Спутњик: „Лепо је чути да неко то прати, да је неко то препознао и врло сам задовољан што је то баш Русија. С обзиром да сам амерички ђак, тиме је задовољство још веће“

ПОЛИТИКОЛОГ Александар Павић добитник је овогодишње награде „Имперска култура – Едуард Володин“, признања које руско Савез писаца додељује сваке године на Богојављење.

Цењени српски политиколог награду је добио због свог публицистичког рада и аналитичких текстова објављиваних у српским и руским медијима у категорији „Словенско братство“.

Награда ме је обрадовала, каже Павић за Спутњик.

„Неко је препознао то што радим ја, али не само ја. Раде и други. Сигурно је да у Србији има и још људи који су заслужили да добију награду зато што покушавају да разумеју садашњост изван било каквих пропагандних матрица“, коментарише Павић.

Александар Павић

Нити сам се трудио да будем проруски, нити про било шта друго, него да дођем до истине, додаје он.

„Лепо је чути да неко то прати, да је неко то препознао и врло сам задовољан што је то баш Русија. С обзиром да сам амерички ђак, тиме је задовољство још веће“, истиче Павић.

Награда „Имперска култура“ установљена је 1999, а од 2002, после смрти значајног руског естетичара и књижевног критичара Едуарда Володина понела је његово име.

Из Србије, добитници ове награде ранијих година, између осталих били су Зоран Милошевић за своју студију о владици Николају Велимировићу, историчар и бивши амбасадор Србије у Русији, академик др Славенко Терзић, књижевник Милован Витезовић, владика Јоаникије и други.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар