Одабрано Свијет

Конгресмени-демократе: Не смеју се чекати избори 2020. – Трамп мора бити заустављен одмах

ПРАВНИ КОМИТЕТ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА КОНГРЕСА САД УТВРДИО „ТЕКСТ ОПТУЖНИЦЕ“
  • Из извештаја правног комитета: „Он (Трамп) је повлачио злонамерне потезе и наставиће да их повлачи ако не буде заустављен“
  • Расправа о импичменту у Представничком дому – у којој ће главни аргумент демократа бити дса је Трамп тражио од Украјине да се умеша у америчке председничке изборе 2020-те – заказана за 18. децембар

ПРАВНИ комитет Представничког (доњег) дома Конгреса САД објаснио је – у извештају на 658 страница – због чега Доналд Трамп мора бити „одмах заустављен и смењен“.

Иза извештаја – као и иза целе импичмент-процедуре у Представничком дому – стоје конгремсени-демократе, а заправо либерала-револуционара. Уосталом, ево шта у том документу дословно пише:

„Не смемо рачунати на наредне (председничке) изборе као на средство супротстављања противоправном деловању председника (Трампа) јер он представља претњу поштеним изборима. Морамо дејствовати одмах!“

Правни комитет је дефинитивно утврдио да се Трампов импичмент тражи због злоупотребе власти и ометања конгресне истраге поводом те злоупотребе.

У образложењу је навео да је Трамп своје личне политичке интересе поставио и „изнад националне безбедности, наших слободних и поштених избора и нашег система међусобног уравнотеживања грана власти“.

Овоме је придодао: „Он (Трамп) је повлачио злонамерне потезе и наставиће да их повлачи ако не буде заустављен“.

Као главни такав „потез“ правни комитет је навео „Трампову молбу страној држави (Украјини) да се умеша у изборе 2020-те“.

У овом контексту је наведено да је Трамп у Кијев слао „личног адвоката“ како би била „отворена фиктивна истрага о деловању председникових политичких конкурената“.

Расправа у представничком дому о импичменту заказана је за 18.  децембар.

Одмах потом ће у Сенату САД, горњем дому Контгреса, почети својеврсно суђење поводом импичмента за време којег ће демократе морати да прођу преко својеврсног минског поља.

Трампа, сасвим сигурно, неће успети да сруше, а остаје да се види – да ли ће то суђење показати да су се са импичментом прерачунали и платили његову процедуру не само `демонтажом Џоа Бајдена` него и погоршањем изборних шанси целе Демократске партије.

http://fakti.org/alter-america/kongresmeni-demokrate-ne-smeju-se-%C4%8Dekati-izbori-2020-tramp-mora-biti-zaustavljen-odmah

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар