Свијет

Кривокапић: Црна Гора је већ показала да не жели ДПС, ускоро ће показати и шта мисли о Ђукановићу

„ЂУКАНОВИЋЕ НЕ ОПРАШТА СПЦ ШТО ЈЕ ОБЕСПРАВЉЕНИ НАРОД УСПРАВИЛА И ОБЈЕДИНИЛА“
  • Мило ЂУКАНОВИЋ поводом одласка Здравка КРИВОКАПИЋА у Требиње на сахрану владике Атанасија ЈЕВТИЋА написао на Твитеру: „Шта ће премијер Црне Горе, с пола владе, на сахрани једног од најотворенијих непријатеља његове државе и црногорског народа, познатог по фашисоидним ставовима о припадницима исламске вјероисповијести, оног истог који је не тако давно пријетио да ће нам, ако се наљуте, и мошти Светог Василија отети и пренијети у Херцеговину. Да ово није наша тужна реалност могло би бити за рубрику ‘вјеровали или не`. Шта је Црна Гора дочекала…“
  • Премијер му – такође преко Твитера – отписао:Црна Гора је дочекала да јој званичници иду на сахране врхунских интелектуалаца и највећих духовника 20. и 21. вијека. Замислите да јој званичници иду на сахране вођа нарко-картела или бјелосвјетских тајкуна“

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић одговорио је предсједнику државе Милу Ђукановићу који га је прекорио због тога што је присуствовао сахрани епископа Атанасија Јевтића, наводећи да ко губи има право да се љути и додао да та љутња не би требало да траје дуго.

„Црна Гора је дочекала да јој званичници иду на сахране врхунских интелектуалаца и највећих духовника 20. и 21. вијека. Замислите да јој званичници иду на сахране вођа нарко-картела или бјелосвјетских тајкуна“, навео је Кривокапић.

Навео је да жали што Ђукановић још није опростио Цркви и њеним владикама што је „обесправљени народ Црне Горе најприје усправила, па објединила, не питајући ко је које нације и ко је које вјере“.

„Знам да га боли што је таква уједињена обесправљена Црна Гора рекла да не жели више ДПС, а ускоро ће рећи и предсједнику шта мисли о њему“, написао је Кривокапић на Твитеру.

Ово је била реакција на Ђукановићеву реакцију поводом премијеровог одласка у Требиње на сахрану владике Атанасија Јевтића, којег је монтенегро-конвертит назвао једним од „најотворенијих непријатеља државе и црногорског народа“.

„Јуче је премијер скоро љутито објаснио зашто је првог дана задужио државу 750 милиона. Да није тога било, каже, његове владе не би било. Ваљда му се отело да наведе прави разлог. А онда сажаљиво моли за мало приватности. За разумијевање што је с маском на лицу био на сахрани умировљеног епископа СПЦ Атанасија Јевтића у другој држави“, написао је Ђукановић на свом Твитер налогу.

Навео је да је Кривокапић скинуо маску док је љубио ковчег умрлог од короне. Па наставио:

„А не каже шта ће премијер Црне Горе, с пола владе, на сахрани једног од најотворенијих непријатеља његове државе и црногорског народа, познатог по фашисоидним ставовима о припадницима исламске вјероисповијести, оног истог који је не тако давно пријетио да ће нам, ако се наљуте, и мошти Светог Василија отети и пренијети у Херцеговину. Да ово није наша тужна реалност могло би бити за рубрику ‘вјеровали или не“. Шта је Црна Гора дочекала…“

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар