Видео Свијет

Кривокапић: Из владе и АНБ изнијета и уништена огромна документација

ГРУПА ЦЕТИЊАНА-МОНТЕНЕГРИНА ДОЧЕКАЛА ПРЕМИЈЕРА И МИНИСТРЕ ПОВИЦИМА „ИЗДАЈИЦЕ!“
  • Изјавио да је највјероватније тачно да је уништен велики дио документације за период између 2016. и 2020: „Зна се ко су особе које су у томе учествовале. У мојој канцеларији је био огроман резач папира. Морао је то неко да верификује и нареди“

ГРУПА Цетињана је увредама и звиждуцима дочекала премијера Здравка Кривокапића и министре.

„Док су чланови Владе шетали центром града, зачули су се повици ‘Уа!’ и ‘Издајице!’, пише подгорички портал Борба, наводећи да се данас одржана сједница Владе Црне Горе у Владином дому.

Кривокапић је у једном тренутку застао да поразговара са грађанима, говорећи им да државу Црну Гору сачињавају сви њени грађани.

„Ја сам гласао за заједничку државу, да ми не пљачкају државу јер сам знао ко је на власти и шта ће да раде“, рекао је Кривокапић током разговора с једним Цетињанином.

„Заједничку да ти не пљачкају?“, упитао је премијеров саговорник, док су други рекли да нова влада жели да нестане Црна Гора.

Кривокапић је истакао да то никако не може бити тачно, али да свако има право на другачије мишљење.

Он је, иначе, изјавио да је највјероватније тачно да је уништен велики дио документације за период између 2016. и 2020.

„Документација изнесена из зграде Владе је огроман материјал. Зна се ко су особе које су у томе учествовале. У мојој канцеларији је био огроман резач папира. Зашто су се уништавали папири? Морао је то неко да верификује и одобри. Стално тражимо одговорне на најнижим нивоима, а неко мора то да нареди“, рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре послије сједнице Владе.

Рекао је и да нема информацију за комплетан дио који се тиче Агенције за националну безбједност (АНБ).      

Замолио је тужилаштво и државне органе да раде свој посао, како је рекао, „ни по бабу ни по стричевима“.

Он је казао да имају сазнања да тужилаштво није реаговало у неким случајевина прања новца и утаје пореза.

Уочи локалних избора, премијер је позвао Никшићане да, ако им неко буде нудио новац за глас, новац узму, али да гласају за најбоље, а то, казао је, нису они који су били на власти до 30. августа прошле године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар