Свијет

Кривокапићев кабинет: Ђукановић је компромитована личност

РЕАКЦИЈА НА САЗНАЊА ИЗ „ПАНДОРИНИХ ПАПИРА“ ДА МИЛО И ЊЕГОВ СИН БЛАЖО ИМАЈУ ВЛАСНИШТВО У ПЕТ ДРЖАВА
  • Поставио питање посланицима ДПС да ли заиста мисле да је било ко, здраворазуман и рационалан, повјеровао у манипулацију да је Међународни конзорцијум истраживачких новинара, са партнерима из 117 земаља, одлучио да објави базу података од скоро 12 милиона докумената само да би фабриковао аферу против Ђукановића
  • Подгоричка Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС), која је учествовала у међународном истраживању, објавила да су Ђукановић и његов син Блажо 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином, скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских ђевичанских острва, Панаме и Гибралтара

МИЛО Ђукановић је компромитована личност и док год буде представљао Црну Гору у свијету, држава и грађани ће трпјети велику штету, саопштено је из кабинета црногорског премијера Здравка Кривокапића.

Реагујући на објаве Мреже за афирмацију невладиног сектора /МАНС/ да су Ђукановић и његов син скривали власништво у више од пет држава, из кабинета Кривокапића су упитали – колико још компанија и трастова који постоје само на папиру има Ђукановић.

Из Кривокапићевог кабинета наводе да је Ђукановић прије двије године увјеравао да уопште нема компаније у свом власништву да би на крају признао постојање само једне – “Вагор Инвестмент” на Кипру, која такође није пословала.

Из кабинета су упитали посланике ДПС-а, који су реаговали на наводе МАНС-а, да ли заиста мисле да је било ко, здраворазуман и рационалан, повјеровао у манипулацију да је Међународни конзорцијум истраживачких новинара, са партнерима из 117 земаља, одлучио да објави базу података од скоро 12 милиона докумената само да би фабриковао аферу против Ђукановића.

“Ђукановић и његови партијски заштитници морају да имају на уму да се економски злочини над Црном Гором не заборављају и не застаријевају”, наводе из кабинета црногорског премијера.

Специјално државно тужилаштво формирало је предмет поводом тврдњи Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) да су актуелни председник државе Мило Ђукановић и његов син Блажо 2012. године склопили тајне уговоре о управљању њиховом имовином, скривајући се иза компликоване мреже повезаних компанија из Велике Британије, Швајцарске, Британских дјевичанских острва, Панаме и Гибралтара, преноси Бета.

МАНС је у оквиру глобалног истраживачког пројекта „Пандора папири” пронашао оверене копије уговора о успостављању трастова и компанија на офшор дестинацијама које су формирали председник државе Мило и Блажо Ђукановић.

Извршна директорица МАНС-а Вања Ћаловић Марковић је појаснила да трастови не постоје у црногорском законодавству и да су облик правног посла у којем једно лице пренесе на неко друго лице имовину, иако то лице наставља да користи имовину и њене бенефите.

Кабинет Мила Ђукановића је саопштио синоћ да је „најновија представа за јавност НВО МАНС само је још један у низу покушаја дискредитације председника Црне Горе и чланова његове породице, на чему МАНС узалудно ради годинама”.

У саопштењу се наводи да је током 2012. године, у време када није обављао државне послове, Ђукановић радио на успостављању инфраструктуре за отпочињање пословних активности заједно са сином.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар