Одабрано Свијет

Кустурица: Светска већина је уз Русију – постаћу и руски редитељ

НАТО ЈЕ СРБИМА 1999. ПОКАЗАО ДА ЗА ЊИХ СИЈА САМО ЈЕДНА ЗВЕЗДА КОЈА ИМ СА ИСТОКА ПОКАЗУЈЕ ПУТ
  • „Сада, у време Европске уније, која је изграђена по принципима Комсомола  ради као комесаријат, где свиме управљају групе које нико није бирао, част ми је што ћу доћи у Русију, где имам два пројекта. Један од њих су „Мртве душе“ Николаја Гогоља. Снимићу тај филм под насловом „Три жене и мртве душе“. Постаћу и руски редитељ

Извор: srbratstvo.ru

ДAНАС већина света подржава Руску Федерацију, упркос наизглед широком укидању руске културе, а што се тиче Србије – огромна већина подржава Русе. То је изјавио прослављени редитељ Емир Кустурица у ексклузивном интервјуу за руски портал LIFE.

„Русија није у изолацији, како је желео колективни Запад“, тврди  Кустурица.

Славни редитељ подсећа да глобални Југ, а то су пре свега Кина и Индија, само јача своје везе са Русијом. Десетине земаља траже улазак у БРИКС, чијим се оснивачем сматра Русија.

На Балкану, главни савезник Русије је Србија.

„Скоро 90 одсто људи у Србији је на страни Русије, јер су 1999. преживели бомбардовање и то им је оштро и дефинитивно показало да се историја понавља на исти начин и да на Истоку постоји само једна звезда која сија за нас и показује нам пут, рекао бих.Тако је у крви обичног народа Русија – братска земља која нас никада није напала.

– Ваш цар Николај II је због нас учествовао у Првом светском рату, руски добровољци су нам долазили 1876, Срби су одлазили ​​у данашњи Донбас и ратовали, а на крају крајева, Црвена армија је ослободила Београд на путу за Берлин“, рекао је редитељ.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији, Кустурица је приметио да Запад покушава да успостави нови светски поредак у коме нема места демократији. Конкретно, по његовом мишљењу, номиновање старог Џоа Бајдена на место председника САД од стране мултинационалних корпорација је учињено намерно.

Он је констатовао да данас само једна земља наставља да диктира своје услове – САД, а њени „демократски“ методи су познати широм света.

„Апсолутно нисам подложан идеолошким баријерама и зато је помало парадоксално да ме понекад виде и називају великим руским редитељем. Али сада, у време Европске уније, која је изграђена по принципима Комсомола, која ради као комесаријат, где свиме управљају групе које нико није бирао, част ми је што ћу доћи у Русију, где имам два пројекта“, рекао је редитељ.

Један од њих су „Мртве душе“ Николаја Гогоља.

Кустурица ће снимити тај филм под насловом „Три жене и мртве душе“. Предстојећи пут у Русију за редитеља је, како је признао, част.

„Све оно, што је било само претпоставка, потврдиће се у наредних четири-пет година чињеницама, укључујући и то да сам ја и руски редитељ“, закључио је Кустурица.

Осим тога, током интервјуа смо говорили о великим колегама Кустурице, њиховој естетици филма и изворима инспирације.

„Стенли Кјубрик је на питање ко му је идол, на основу којих филмова је градио своју естетику, одговорио да је то на основу совјетског редитеља Всеволода Пудовкина“, нагласио је Кустурица, размишљајући о овој теми.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар