Одабрано Свијет

La Repubblica: Командни врх НАТО упозорен да Русија већ тестира „Посејдон“

НАВОДНО СЕ ПОДМОРНИЦА „БЕЛГОРОД“ – КОЈА НОСИ ТЕ ДРОНОВЕ-РОБОТЕ – НАЛАЗИ У КАРСКОМ МОРУ
  • Италијански лист упозорава: „Посејдон“ може да изазове радиоактивни цунами који ће уништити градове попут Њујорка или Лос Анђелеса“. Чак и само тестирање тог нуклеарног дрона-робота омогућило би Кремљу да продемонстрира своју јединствену способност у навлачењу конопца са Западом: да располаже оружјем од којег нема одбране“

Извор: Факти

KОМАНДНИ врх НАТО је упозорен да је у току „могуће тестирање руског беспилотног подводног дрона-робота Посејдон, објавио је италијански лист La Repubblica.

Навео је да се западних извештај специјалних служби односи на кретање вишенаменске нуклеарне подморнице „Белгород“ у Карском мору, где би наводно могла да буду обављена тест-лансирања тог нуклеарног дрона.

„Посејдон“ може да изазове радиоактивни цунами који може да уништи градове попут Њујорка или Лос Анђелеса“, упозорава италијански лист.

И потенцира да ни сателити САД, који користе инфрацрвени дијапазон, „не виде шта се дешава у морским дубинама јер је „Посејдон“ дизајниран тако да емитује мало топлоте и да се нечујно креће брзином већом од стотину километара на сат.

„Чак и само тестирање тог нуклеарног дрона-робота омогућило би Кремљу да продемонстрира своју јединствену способност у навлачењу конопца са Западом: да располаже оружјем од којег нема одбране“, пише La Repubblica.

Вишенаменска нуклеарна подморница „Белгород“ припада породици 949А Антеј, али је модернизована и прилагођена баш за ношење „Посејдона“.

У море је била поринута у априлу 2019. године.

Први прави носач Посејдона биће руска нуклеарна подморница „Хабаровск“, која се још гради, а њене карактеристике и могућности су потпуна тајна.

Владимир Путин је први пут најавио појаву „Посејдона“ у обраћању националном парламенту 2018-те.

Тада је навео да ће „Посејдини“ моћи да атакују групе бродова на челу са (америчким) носачима авиона, обалска утврђења и инфраструктуру.

http://fakti.org/oruzje/la-repubblica-komandni-vrh-nato-upozoren-da-rusija-vec-testira-posehjdon

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар