Одабрано Свијет

Лавров: Европа је укључена у процесе оживљавања неонацизма у свијету

ОБЕЋАО: НАРОД УКРАЈИНЕ БИЋЕ ОСЛОБОЂЕН ОД НЕОНАЦИСТИЧКЕ ВЛАСТИ
  • Владимир ПУТИН: Запад подстиче разуларени неонацизам у Украјини. Екстремиста има свуда, али се само у Украјини на државном нивоу подстиче нацизам

НАРОД Украјине биће ослобођен од неонацистичких владара – изјавио је Сергеј Лавров.

Министар иностраних послова Руске Федерације својој прогнози-обећању одмах је придодао:

„Украјински народ заслужује да живи у добросусједству, пријатељству и благостању поред своје словенске браће“.

Нагласио је да промјене у Украјини које су је довеле до садашње ситуације нису настале без утицаја спољних сила:

„Не ради се само о величању нациста, већ о претварања нацизма у теорију и праксу садашње украјинске власти… Европа је укључена у процесе оживљавања неонацизма у свету“.

Предсједник РФ Владимир Путин такође је (5. октобра) указао да су Украјину подстицали на оживљавање неонацизма и величање Хитлера.

Истакао је да „отровни неонацизам“ постоји у цијелом свијету, укључујући и Русију, али у Руској Федерацији нацисте прогоне, а у Украјини величају.

Раније, у мају, Путин је рекао да Запад подстиче разуларени неонацизам у Украјини. И тада је исткао да екстремиста има свуда, али да се само у Украјини на државном нивоу подстиче нацизам.

Бивши официр Источне Њемачке, пуковник морнарице Герхард Матес 8. маја такође је оцијенио да су западне земље допринијеле развоју неонацизма у Украјини и да „заташкавају многе чињенице о томе“.

Поред заштите Донбаса, циљ руске специјалне војне операције је демилитаризација и денацификација Украјине.

Кијев од 2014. године спроводи војну операцију против становника Донбаса, који су одбили да признају резултате државног удара у Украјини.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар