Свијет

Лавров: Хитлер мобилисао Европу за рат против СССР, Америка користи Запад за рат против Русије

У ДРЖАВНОЈ ДУМИ РЕКАО: НИ САДАШЊИМ ПЛАНОВИМА НИЈЕ СУЂЕНО ДА СЕ ОСТВАРЕ
  • Шеф Руске дипломатије нагласио: „САД су данас себи потчиниле готово цијели колективни Запад, мобилишући га да претвори Украјину у инструмент борбе против Русије“

МИНИСТАР спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас, током говора пред Државном Думом, да САД користе Запад како би претворили Украјину у инструмент борбе против Русије као што је Адолф Хитлер својевремено мобилисао европске земље за напад на Совјетски савез, преноси ТАСС.

„САД су данас себи потчиниле готово цијели колективни Запад, мобилишући га да претвори Украјину у инструмент борбе против Русије, баш као што је Адолф Хитлер својевремено мобилисао већину европских земља за напад на СССР“, рекао је Лавров.

Лавров је, током обраћања Државној Думи, истакао да „као ни тада, ни садашњим плановима није суђено да се остваре“ и додао да је предсједник Владимир Путин то јасно рекао током говора у Кремљу, преноси руска агенција.

Министар спољних послова Русије је рекао и да је присаједињење Доњецке и Лугањске Народне Републике, као и Запорошке и Херсонске области Руској Федерацији логичан наставак поновног уједињења руских земаља које је почело 2014. године.

Руска Дума ратификовала је данас споразуме о приступању четири украјинске територије Русији.

Четири територије су претходно већином гласова одлучиле на референдуму да се припоје Руској Федерацији.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар