Свијет

Лавров: Српска је под Додиковим вођством бастион храброг отпора неоколонијалној политици Запада

ШЕФ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ЧЕСТИТАО РОЂЕНДАН ПРЕДСЈЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Сергеј ЛАВРОВ у тексту честитке: Ми знамо, високо цијенимо и поштујемо Вас као мудрог и веома искусног политичара који је свој живот посветио служењу српском народу… Ваше истакнуте особине одговорног, упорног и принципијелног националног лидера су у потпуности тражене и на најбољи начин се показују у тренутној компликованој ситуацији на Балкану

MИНИСТАР иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров честитао је рођендан предсједнику Републике Српске Милораду Додику, уз поруку да српски народ наставља достојанствено да носи слободарску заставу захваљујући досљедним напорима пресједника Српске.

– Ми знамо, високо цијенимо и поштујемо Вас као мудрог и веома искусног политичара који је свој живот посветио служењу српском народу – поручио је Лавров у рођенданској честитки предсједнику Српске.

Он је навео да је, захваљујући досљедним напорима Додика, Српске постала бастион храброг отпора неоколонијалној политици Запада.

– Ваше истакнуте особине одговорног, упорног и принципијелног националног лидера су у потпуности тражене и на најбољи начин се показују у тренутној компликованој ситуацији на Балкану – поручио је Лавров.

Он је навео да свеобухватне везе Руске Федерације и Републике Српске постају јаче сваког дана.

– Чврсто сам увјерен да ћемо заједничким напорима постићи све постављене циљеве. Тешко је оцијенити Вашу личну улогу у усавршавању свеобухватних веза и партнерства између Руске Федерације и Републике Српске које постају све јаче сваког дана за добробит наших народа, у име мира, безбједности и стабилности у Европи – поручио је Лавров.

Он је предсједнику Српске пожелио здравље, благостање и успјехе у даљој дјелатности, а братском српском народу у БиХ мир и просперитет.

Предсједник Републике Српске захвалио је Лаврову на рођенданској честитки и лијепе жеље.

Додик је рођен 12. марта 1959. године у Бањалуци.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар