Одабрано Свијет

Лавров: Запад је у Београду оркестрирао нови покушај нелегалног преузимања власти

НАГЛАСИО: СРБИЈА ПАМТИ КАКО ЈЕ ЗАВРШЕН ДРЖАВНИ ПРЕВРАТ У УКРАЈИНИ 2014. ГОДИНЕ
  • Министар иностраних послова РФ Сергеј ЛАВРОВ: Наш дијалог са Србијом је ритмичан, карактерише га отвореност и усмЈереност на развијање различитих области сарадње, укључујући и област безбедности. Ово је прилично осјетљива област. Исправно би било рећи да је Москва увијек спремна да помогне српским пријатељима

МОСКВА оцјењује ситуацију у Србији као стабилну, власти земље чврсто држе ситуацију под контролом, јасно схватајући да је то сада национални интерес, изјавио је за шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Руски министар сматра да Запад није спреман да се помири са резултатима избора у Србији и подршком коју је народ земље пружио предсједнику Александру Вучићу, па су покушали да „организују нелегално преузимање власти“.

– Оно што се десило у Београду је још један покушај оркестрирања нелегалног преузимања власти. Судећи по свему, нису сви на Западу спремни да се помире са чињеницом да су српски бирачи на изборима изразили подршку предсједнику Александру Вучићу и његовом политичком курсу – рекао је Лавров за Спутњик.

Министар је напоменуо да Србија памти како је завршен државни преврат у Украјини 2014. године.

– Очигледно је због тога број демонстраната релативно мали – свега неколико стотина људи. Грађани немају поверења у личности које се вербално противе насиљу, а у стварности понашају потпуно супротно: игноришу резултате воље грађана и провоцирају органе реда – нагласио је Лавров.

Министар је додао и да Русија и Србија имају за циљ да развијају сарадњу у многим областима, укључујући и област безбједности.

– Наш дијалог са Србијом је ритмичан, карактерише га отвореност и усмјереност на развијање различитих области сарадње, укључујући и област безбедности. Ово је прилично осјетљива област. Исправно би било рећи да је Москва увијек спремна да помогне српским пријатељима – закључио је Лавров.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар