Одабрано Свијет

Лавров: Западни колосек у спољној политици Русије – потпуно се истрошио

НАГЛАСИО ДА ЗЕМЉЕ ЕУ И НАТО ЖЕЛЕ ДА ЕЛИМИНИШУ РУСИЈУ КАО ГЕОПОЛИТИЧКОГ КОНКУРЕНТА
  • Шеф руске дипломатије отворено признао: „Дошло је до прекретнице. Нису се остварила очекивања да ћемо се као суверена сила интегрисати са Западом“

Извор: Факти

ЗАПАДНИ колосек у руској спољној политици се потпуно потрошио – изјавио је министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Наступивши на Скупштини Савета за спољну и одбрамбену политику, додатно је указао:

„Дошло је до прекретнице. Нису се остварила очекивања да ћемо се као суверена сила интегрисати са Западом. То сада видимо и осећамо практично“.

Према речима Лаврова, Москва је већ ушла у фазу најоштрије конфронтације са агресивним блоком који укључује САД, Европску унију (ЕУ) и НАТО.

Русија ипак, као је навео, не показује непријатељство према Западу:

„Принуђени смо да чврсто, принципијелно и доследно одговарамо на рат који нам је објављен. Непријатељство долази са друге стране барикада. Имам у виду барикаде које раздвајају све који желе да живе по својој памети и у интересу својих народа од оних који желе да живе на рачун других“.

Лавров је, иначе, оценио да одлуке донете на самиту лидера земаља Г7 у Хирошими, у Јапану, имају за циљ двоструко обуздавање Русије и Кине.

Нагласио је притом да су земље ЕУ и НАТО себи поставиле за циљ да елиминишу Русију као геополитичког конкурента, чије постојање је неспојиво са постизањем циљева западне глобалне доминације.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар