Одабрано Свијет

Le Mond: Макрон ће у Украјину послати 126. пешадијски пук који је Наполеон 1812. водио на Москву

САДА ЈЕ СТАЦИОНИРАН НА ЈУГУ ФРАНЦУСКЕ, А РАТОВАО ЈЕ У АВГАНИСТАНУ, ЛИБИЈИ, ИРАКУ, МАЛИЈУ И ОБАЛИ СЛОНОВАЧЕ
  • Исти лист наводи да ће 126-ти бити упућен у Одесу. Искористивши две руске револуције током 1917-те, француска војска је 18. децембра 1918. године заузела Одесу и објавила да „узима град под своје покровитељство“. Али, Французи су се одржали у Одеси нешто више од 100 дана – до априла 1919-те
  • Француски војни аналитичар Никола СИНКИНИ „обећао“ Макрону потпуни пораз ако пошаље трупе у Украјину. Чак је упозорио да ће пораз у Украјини бити тежи од пораза и 126-ог и Наполеонове армије на реци Березини 1812. године

Извор: Факти

ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон планира да у Украјину пошаље 126. пешадијски пук који се борио у Африци и Авганистану, а формиран је 1810. године и учествовао је у инвазији на Русију као део Наполеонове војске.

Париски дневни лист Le Mond уз ово је објавио и да се у државно-војном врху Француске о Макроновом „плану“ да пошаље трупе у Украјину разговара „већ неколико месеци“.

Исти лист наводи да би „Наполеонов пук могао бити послат у Одесу“.

Сада је 126. пешадијски пук стациониран на југу Француске – у граду Брив ла Гајар.

Намењено му је да учествује у сукобима изван Европе.

Према Le Mond, тај пук је учествовао у операцијама у Авганистану, Либији, Ираку и у специјалним операцијама „Једнорог“ у Обали Слоноваче и „Бархан“ у Малију.

Француски војни аналитичар Никола Синкини је „обећао“ Макрону потпуни пораз ако пошаље трупе у Украјину.

Чак је упозорио да ће пораз у Украјини бити тежи од поразана реци Березини 1812. године.

Искористивши две руске револуције током 1917-те, француска војска је 18. децембра 1918. године заузела Одесу и објавила да „узима град под своје покровитељство“.

Французи су се одржали у Одеси нешто више од 100 дана – до априла 1919-те.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар