Одабрано Свијет

Леонков: Русија ће бити безбедна када режим у Кијеву не буде контролисао ни делић Украјине

ЗАПАД НЕЋЕ УЋИ У ДИРЕКТНИ РАТ СА РУСИЈОМ ЈЕР ЗНА ДА ЋЕ У ТОМ СЛУЧАЈУ ПОЧЕТИ НЕШТО САСВИМ ДРУГО
  • Mосковски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: Запад снабдева Украјину оружјем све већег домета, па Русија мора да контролише сву територију до Пољске, Мађарске, Молдавије и Румуније
  • Ради се о стварању такозване „сиве зоне“ коју ће ослободити наше трупе а из које непријатељ неће моћи да гранатира руске земље. Та зона у будућности може постати територија која ће се припојити Русији јер ће они који у њој живе можда желети да њихова насеља и градови постану део Руске Федерације. Уосталом, наглашава Леонков, то је бивша територија Совјетског Савеза и Руске империје. То су наше историјске земље

Извор: Факти

ВЛАДИМИР Путин је рекао да ће украјинска армија бити одбачена од граница Русије толико да неће моћи да ни далекометним западним ракетама угрожава руске градове и насеља.

Реномирани војни аналитичар – уредник часописа „Арсенал отаџбине“ Алексеј Леонков – објаснио је шта то „одбацивање“ може да значи и како да промени ситуацију на фронтовима.

– Ради се о стварању такозване „сиве зоне“ коју ће ослободити наше трупе а из које непријатељ неће моћи да гранатира руске земље. Ту постоји битна нијанса: та „сива зона“ у будућности може постати територија која ће се припојити Русији јер ће они који у њој живе можда желети да њихова насеља и градови постану део Руске Федерације. Уосталом, наглашава Леонков, то је бивша територија Совјетског Савеза и Руске империје, тако да ћемо у том случају једноставно вратити своје историјске земље. А то не би била анексија, како се то тврди на Западу, већ решавање питања у корист наше државне безбедности.

Леонков је сагледавање могућег даљег развоја догађаја проширио и изоштрио овако:

– Мислим да ће наша национална безбедност бити обезбеђена када режиму у Кијеву, који данас контролише Украјину, не остане ништа. Савремени дронови и ракете лете толико далеко да би требало да постоји демилитаризована зона на целој територији данашње Украјине. Односно, у суштини, председник РФ је својом изјавом дао зелено светло за офанзивна дејства у даљем току специјалне војне операције.

Упитан да ли ће демилитаризована(сива) зона бити део Украјине или Русије, или нешто између њеих, Леонкова је указао:

— То ће бити области које су ослободиле руске трупе, али чији становници још нису донели одлуку о њиховој будућој судбини. Ако на референдуму изразе жељу да постану део Русије, биће прихваћени. Није узалуд Владимир Путин рекао да је Одеса руски град.

Замољен да додатно разјасни да треба демилитаризовати целу територију Украјину, указао је:

— Запад снабдева Украјину оружјем све већег домета, па Русија мора да контролише сву територију до Пољске, Мађарске, Молдавије и Румуније. Јер, буде ли кијевском режиму, буде остављено да се макар трансформише у лавовски, дакле – са било каквом територијом, са ње ће се Русије и даље изводити војне операције. Одатле ће се организовати провокације. То нам никако не треба.

Леонков закључује овако: „Земље НАТО-а неће улазити у директну војну конфронтацију са Русијом, иако тврде да се за њу спремају. Схватају да ће, ако се то догоди, кренути потпуно другачије војне операције на линији додира. Да са руске стране више неће бити специјална операција, већ нешто сасвим друго“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар