Одабрано Свијет

Лукашенко главнину Оружаних снага Белорусије ставио у стање пуне приправности

ОБЈАВИО: „СУОЧЕНИ СМО СА ОЗБИЉНИМ ПОКРЕТИМА ТРУПА НАТО У ПОЉСКОЈ И ЛИТВАНИЈИ“
  • „Опозиција има и војну подршку Запада. Има и финансирање из иностранства. Сада нас још навлаче на преговоре са ОЕБС-ом. Јасно је зашто они то раде. Опозиција позива западне земље и НАТО да заштите становништво
  • „Намера им је да уведу НАТО  трупе у нашу земљу, а већ су активирали сценарио за обојену револуцију. То би био крај Белорусије. То нећемо дозволити!“

АЛЕКСАНДАР Лукашенко је објациооооо да је Оружане снаге Белорусије ставио у стање пуне борбене приправности.

Председник Белорусије је објаснио  да је први пут у четврт века, колико је на власти, морао да донесе најозбиљнију могућу одлуку, односно – да „главнину оружаних снага преведе у стање пуне приправности због активности НАТО снага у близини граница земље“.

„Суочени смо са озбиљним покретима трупа НАТО на територији Пољске и Литваније у непосредној близини наших граница“.

У том контексту је указао: „Уместо да се бавим економијом и виталним пословима земље, приморан сам да обратим пажњу на питања стабилизације стања. Највише ме брине што је спољни фактор придодат унутрашњој ситуацији“.

Лукашенко је претходно изјавио да белоруска опозиција има и војну подршку Запада“. Чак је истакао да противници желе да одврате белоруске војне и полицијске од унутрашње ситуације и да их нападну на спољној граници.

Лукашенко је додатно оптужио Запад за директно уплитање у ситуацију у Белорусији.

„Имам у виду финансирање из иностранства. Сада нас још навлаче на преговоре са ОЕБС-ом. Јасно је зашто они то раде. Опозиција позива западне земље и НАТО да заштите становништво.

„Намера им је да уведу НАТО  трупе у нашу земљу, а већ су активирали сценарио за обојену револуцију. То би био крај Белорусије. То нећемо дозволити“ – закључио је.

http://fakti.org/globotpor/lukasenko-glavninu-oruzanih-snaga-belorusije-stavio-u-stanje-pune-pripravnosti

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар