Свијет

Мандић, Кнежевић и Медојевић: Нећемо бити са онима који су за Катнића и Лазовића

НАЈАВИЛИ ДА ЋЕ ПОДРЖАТИ ИЗМЈЕНЕ У ЗАКОНУ О СЛОБОДИ ВЈЕРОИСПОВИЈЕСТИ
  • Поручили Здравку Кривокапићу и Дритану Абазовићу: У истој власти не могу истовремено бити ДФ и Миливоје Катнић и Зоран Лазовић. Ми нисмо исто друштво, а избор је једноставан: ДФ или мафија?!

ЛИДЕРИ Демократског фронта Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић саопштили су данас да као лидери странака имају обавезу према СПЦ и бирачима да гласају за усвајање Закона о слободи вјероисповијести и да они који подржавају Миливоја Катнића и Зорана Лазовића више неће имати њихову подршку.

«Немамо сумњу да ћемо добити већинску подршку за одбрану наших програмских и идеолошких начела око којих смо се окупили у коалицији За будућност Црне Горе. У истој власти не могу истовремено бити ДФ и Миливоје Катнић и Зоран Лазовић. Ми нисмо исто друштво, а избор је једноставан: ДФ или мафија?!“, поручила су тројица лидера.

Они су то поручили након изјаве Специјалног државног тужилаштва да главни специјални тужилац Миливоје Катнић и замјеник директора полиције Зоран Лазовић имају безрезервну подршку Дритана Абазовића за наставак обављања функција на којима су.

У заједничком саопштењу тројице лидера се наводи да је Демократски фронт раније већ саопштио да након избора Владе Здравка Кривокапића више неће трпити никакве уцјене, нити ће допустити да они који су у име Мила Ђукановића прогонили гласаче тог савеза, као и њих, наставе са обављањем најодговорнијих функција у тужилачком и безбједносном сектору.

„Још једином имамо обавезу према СПЦ и њиховим гласачима да гласамо за Закон о слободи вероисповести, а они који безрезервно подржавају Миливоја Катнића и Зорана Лазовића, више неће имати нашу подршку“, поручила су тројица лидера.

То ће, истичу, бити њихова платформа на састанку који ће иницирати са председницима свих странака, чланица тог савеза, од којих ће тражити да се одреде према изјави специјаног тужилаштва.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар