Одабрано Свијет

Маск: Под стресом сам, иза мене је најтежа и најболнија година каријере

ОБЈАВИО ДА ЋЕ ИНВЕСТИЦИОНИ ФОНД САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ ДАТИ НОВАЦ ЗА КУПОВИНУ АКЦИЈА „ТЕСЛЕ“
  • Према тржишној капитализацији, Тесла је највреднији амерички произођач аутомобила, премашивши гиганте Џенерал моторс и Форд, иако има знатно мању производњу и стално послује с губицима

ДИРЕКТОР америчке компаније Тесла Илон Маск изјавио је да је под стресом и да је протекла година била „најтежа и најболнија година“ његове каријере.

Послије изјаве импулсивног лидера компаније Тесла за Њујорк тајмс, акције Тесле пале су за више од шест одсто, навела је агенција АП.

У једночасовном телефонском интервјуу за Њујорк тајмс, Маск је говорио о послу мјењајући расположење „од смијеха до суза“.

Компанија Тесла је под притиском да повећа производњу модела „седан 3″, а Маск је, поред осталог, казао да је радио и до 120 сати недјељно и да је понекад узимао лијекове због несанице, додајући да је исцрпљеност утицала на његово здравље.

Ипак, Маск не жели да се повуче, наводи АП.

„Ако познајете некога ко би могао боље да ради, реците ми“, изјавио је директор компаније Тесла.

Управни одбор Тесле навео је у саопштењу за Њујорк тајмс да је „Илонова посвећеност и приврженост Тесли очигледна“.

Према тржишној вриједности, Тесла је највријреднији амерички произођач аутомобила, премашивши гиганте Џенерал моторс и Форд, иако има знатно мању производњу и стално послује с губицима.

Илон Маск је недавно објавио на свом блогу да ће државни инвестициони фонд Саудијске Арабије вјероватно бити главни извор новца за његов план о повлачењу те фирме са берзе, односно за откуп свих њених акција, али да договор још није склопљен.

Средства за повлачење Тесле с берзе дошла би од државног фонда конзервативне краљевине, једног од највећих таквих фондова на свијету. Фонд основан 1971. уложио је око 250 милијарди долара у инвестиције широм свијета, према подацима Института за државне фондове из Лас Вегаса.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар