Одабрано Свијет

Матвијчук: Руска војска ће кренути на Кијев кад узме Краматорск и порази украјинску „донбаску армију“

УВЕРЕН ЈЕ ДА ЋЕ РУСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ ЗА „ОПЕРАЦИЈУ КИЈЕВ“ МОРАТИ ДА ИМА 500.000 ВОЈНИКА
  • Пуковник Анатолиј МАТВИЈЧУК: „Војни врх Украјине распоредио је до 150.000 војника око Кијева. Изградио је и утврђења за случај наше офанзиве. Прелазак Кијева под контролу Руске Федерације неопходан је за остваривање циљева специјалне војне операције“
  • Скот РИТЕР: Украјинска војска се распада. Мораће брзо да донесе одлуку о повлањече до Дњепра. А то ће убрзати руско ослобађање Харкова, Дњепропетровска и Николајева. Нисам упознат са борбеним плановима руске стране, али сам уверен да ће и Одеса бити под контролом Оружаних снага Русије

Извор: Факти

ЗАУЗИМАЊЕ Кијева биће могуће када руска војска стигне до Краматорска, оценио је војни експерт – пуковник Анатолиј Матвијчук.

Нагласио је да ће „операција Кијев“ постати реална тек када буде поражена група јединица Оружаних снага Украјине које се боре на донбаском фронту. И додатно указао:

„Заузимање Кијева је потребно, али је велико питање како ће тај циљ бити достигнут – дипломатски или војно. За извођење стратешке офанзивне операције према Кијеву потребно је барем поразити Доњецку групу Оружаних снага Украјине, а наша војска, као минимум, стићи до Краматорска“.

Матвијчук процењује да ће руском Генералштабу за „операцију Кијев“ бити потребно око 500.000 војника.

„Војни врх Украјине распоредио је до 150.000 војника око Кијева. Изградио је и утврђења за случај наше офанзиве. Иначе, прелазак Кијева под контролу Руске Федерације неопходан је за остваривање циљева специјалне војне операције“ – указује Матвијачук.

Он допушта могућност да до преласка украјинске престонице под контролу Русије дође и као резултат преговора са Западом. А такви преговори могу бити  „излазна врата“ након „продужених непријатељстава у области Кијева“.

За такве проблеме, по његовом мишљењу, нема решења која се могу „извући из рукава“.

Вивши амерички војни обавештајаци инспектор УН за оружје у Ираку – Скот Ритер – прогнозира да ће Оружане снаге Украјине постепено губити борбену способност и повлачити се, па ће Дњепар (бивши Дњепропетровск), Харков, Николајев и Одеса прећи под контролу Руске Федерације.

„Украјинска војска се распада. Мораће брзо да донесе одлуку о повлачење до Дњепра. А то ће убрзати руско ослобађање Харкова, Дњепропетровска и Николајева. Нисам упознат са борбеним плановима руске стране, али сам уверен да ће и Одеса бити под контролом Оружаних снага Русије. То ће – истиче Ритер – заштитити Крим од украјинских ракетних напада“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар