Свијет

Матвијенко честитала Додику: У Русији Вас знамо као пријатеља искрено оданог свом народу

НОВОИЗАБРАНИ ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ЗАХВАЛИО СЕ ПРЕДСЈЕДНИЦИ ГОРЊЕГ ДОМА РУСКОГ ПАРЛАМЕНТА
  • Навела да је, захваљујући Додиковим личним напорима током обављања функције српског члана Предсједништва БиХ, „у знатној мјери ојачао конструктиван и повјерљив дијалог по широком спектру питања, а свестране везе, укључујући и парламентарне, добиле нови подстицај“

ПРЕДСЈЕДНИК Савјета Федерације – горњег дома Федералне Скупштине РФ – Валентина Матвијенко упутила је лидеру СНСД-а Милораду Додику честитку поводом његове побједе на изборима за предсједника Републике Српске, истакавши да је ријеч о човјеку који је искрено одан свом народу.

– Примите моје честитке поводом Вашег поновног избора на функцију предсједника Републике Српске. У Савјету Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације сви Вас добро познају као човјека који је искрено одан свом народу, способан да заштити његове интересе и велики пријатељ Русије – наглашава се у честитки.

Матвијенко је навела да је, захваљујући Додиковим личним напорима, током обављања функције српског члана Предсједништва БиХ, у знатној мјери ојачао конструктиван и повјерљив дијалог по широком спектру питања, а свестране везе, укључујући и парламентарне, добиле су нови подстицај.

– Користећи ову прилику, желим да Вас увјерим да су сенатори Руске Федерације спремни да и даље доприносе развоју обострано корисне сарадње за добробит наших народа. Нека Ваш успјех на важној функцији обезбиједи благостање и просперитет Републици Српској. Желим Вам све најбоље и примите изразе мог великог поштовања – поручила је Матвијенко у честитки упућеној новоизабраном предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио је предсједници Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентини Матвијенко на честитки.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар