Свијет

Међу 11 ухапшених и четворица терориста из „Крокуса“, двојица су из Таџикистана

ЈЕДАН ИСПРИЧАО ДА МУ ЈЕ БИЛО ОБЕЋАНО ПОЛА МИЛИОНА РУБАЉА И ДА ЈЕ СТИГАО ПРЕКО ТУРСКЕ
  • Терористи пресретнути у Брјанској области док ду белим „Реноом“ покушавали да стигну у Украјину. Пошто се возило није зауставило, полиција је отворила ватру. Уследило је превртање. Рањени Мухамедсобир Фајзов одмах је ухапшен, остали су побегли у оближњу шуму али су и они приведени
  • Једна жена, која је дошла на концерт, испричала је да су многи прве пуцње доживели као део спектакла за који су платили улазнице. Посведочила је да је жртава могло бити и више да се није умешао њој непознати младић: „Један терориста је стајао близу бине и пуцао у људе. Младић је јурнуо на њега, отео му оружје и кундаком га оборио. У том моменту је неколико људи које је терориста убио лежало близу бине. Не знам да ли је младић преживео“

Извор: Факти

РУСКИ државни органи ухапсили су 11 лица „повезаних са терористичким нападом на посетиоце концерта музичке групе Пикник у Крокус Сити Холу у Красногорску“.

Међу ухапшенима су и четворица терориста. Званично је објављено да се то догодило „у Брјанској области током неколико сати“.

Заменик председника Државне Думе Александар Хинштејн изнео је неке подробности хапшења:

„Бели Рено који су користили терористи је полиција је покушала да заустави ноћу у близини села Хатсун, у Брјанској области. Пошто је наставио да се креће, отворена је ватра. Тада се Рено преврнуо. Један мушкарац је одмах задржан. Остали су нестали у шуми. Нешто касније, око 3:50, приведен је други осумњичени. Потрага за осталима се наставила“.

Један од приведених, 19-годишњи Мухамедсобир Фајзов, рањен је и пребачен у болницу, а иследници су одмах почели да саслушавају другог (25 година).

Он је, како је пренела уредница RT Маргарита Симоњан, рекао:

„Пуцао сам у људе. За новац. [Обећали] су ми око пола милиона рубаља“.

Навео је да је добио само део те суме, а да је остатак требало да добије „на картицу“.

Испричао је да је терористички напад извео по налогу неког „проповедника” који га је контактирао преко свог помоћника.

Навео је да је у Русију стигао из Турске 4. марта.

У кабини Реноа су пронађени пиштољ „Макаров“, магацин за јуришну пушку „АКМ“ и пасоши држављана Таџикистана.

Руска државна безбедност (ФСБ) објавила је да је оружје које су користили терористи било унапред скривено поред дворане у подмосковском Красногорску.

ФСБ је још саопштила: „Терористи су намеравали да пређу украјинску границу. Имали су релевантне контакте на украјинској страни“.

Једна жена која је дошла на концерт испричала је да су многи прве пуцње доживели као део спектакла за који су платили улазнице.

Посведочила је да је жртава могло бити и више да се није умешао њој непознати младић:

„Један терориста је стајао близу бине и пуцао у људе. Младић је јурнуо на њега, отео му оружје и ударцем кундаком га оборио. У том моменту је неколико људи које је терориста убио лежало близу бине. Не знам да ли је младић преживео“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар