Свијет

Медојевић: Абaзовићево избјегавање коалиције да ДФ значи директан пакт са мафијом

ТВРДИ ДА СУ ЗА КРИВОКАПИЋЕВЕ ВЛАДЕ УСПОСТАВЉЕНИ НОВИ КАНАЛИ ШВЕРЦА ЦИГАРЕТА И КОКАИНА
  • Лидер ПзП нагласио да нема „грађанску комуникацију“ са Дританом Абазовићем, али да ће се – ако добије позив за консултације о новој влади – одазвати. Притом је открио: „Рећи ћу му да ће бити одговоран за дезинтеграцију Црне Горе, да покушава да направи антисрпску владу, а ће то довести до хомогенизације српског политичког фактора у Црној Гори и радикализације њихових политичких захтјева, што може водити дезинтеграцији Црне Горе”
  • „Немам доказе, али знам да се шверц не може организовати без одобрења премијера, директора полиције и АНБ“

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта и посланик ПзП-а Небојша Медојевић изјавио је да не комуницира са потпредсједником Владе у техничком мандату Дританом Абазовићем, али да ће разговарати са њим уколико добије позив везан са састав нове владе.

Он је на конференцији за медије казао да су успостављени нови канали шверца цигарета и кокаина иза којих стоји „ова власт“.

Одговарајући на питање о формирању мањинске владе, Медојевић је казао да избјегавање коалиције да ДФ-ом значи директан пакт са мафијом.

„Ми смо апсолутно увијек били спремни за формирање Владе на основу воље грађана. ПзП има јасне ставове. Колегиница Бошњак и колега Радуловић јуче су имали неформалне разговоре и то је све што сада могу рећи. Ја са Дританом Абазовићем немам ни грађанску комуникацију, јер је слагао велике ствари када смо бирали предсједничког кандидата 2018. године, али то не значи да не можемо политички да комуницирамо”, казао је Медојевић.

Ако добије позив, организоваће састанак након повратка са пута.

„Рећи ћу му да ће бити одговоран за дезинтеграцију Црне Горе, да покушава да направи антисрпску владу, а ће то довести до хомогенизације српског политичког фактора у Црној Гори и радикализације њихових политичких захтјева, што може водити дезинтеграцији Црне Горе”, рекао је лидер ПЗП-а. 

Он наводи да Демократски фронт није ушао у Владу „искључиво из разлога јер су сви знали ако ДФ уђе да ће се Црна Гора очистити од мафије“.

„ДФ је био неприхватљив јер је неприхватљиво да српски фактор буде у Влади, други разлог сам ја јер знају да би у борби против организованог криминала могао да ме заустави само метак”, казао је Медојевић.

Он је на конференцији за новинаре казао  да је са цигаретама нестао и кокаин непознате количине.

Оцијенио је да Кривокапићева Влада није успјела да испуни три историјска задатка након смјене ДПС-а. 

„Није направљења демонтажа режима, није направљено помирење и нису направљене радикалне институционалне реформе, нити је отргнута Црна Гора из канџи организованог криминала”, казао је Медојевић.

Указао је да су успостављени нови канали шверца иза којих стоји ова власт.

„То ће престати када се формира влада која не прима новац од шверцера цигарета и кокаина. Ја немам доказе, али знам да се шверц не може организовати без одобрења премијера, директора полиције и АНБ”, казао је он.

Истиче да ни у најјефтинијој продукцији не би прошао сценарио дојаве о бомби, а да директорка Управе прихода и царина каже да су у том тренутку украдене цигарете.

„У току евакуације није прошао ни један камион, директорка обмањује јавност”, тврди Медојевић.

Он је казао да ДФ неће да шверцује кокаин и цигарете и да неће бити у Влади ако је то услов САД-а и међународних царина.

Сматра да је Абазовић добио понуду да узме новац или да ће „добити метак“.

„Зна се да Демократском фронту не би могао нико да постави ту понуду на сто“, рекао је Медојевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар