Свијет

Медведев: Русији се „пљуцка“ шта ће земље Г-7 мислити о новим границама Украјине

ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДНИК СБ РФ ЈОШ ИМ ПОРУЧИО: „ЗАПАДНИ ПРИЈАТЕЉИ, НЕ ЗАБОРАВЉАЈТЕ ПРЕСЕДАН КОСОВА!“
  • Лидерима водећих западних земаља поручио: „Важна је само воља људи који тамо живе!“

ЗАМЈЕНИК предсједника Савјета безбједности Руске Федерације – Дмитриј Медведев – рекао је да се Русија уопште неће обазирати на то шта ће земље Групе седам (Г7) мислити о новима границама Украјине.

„Благо речено, мојој земљи се `пљуцка` на то да ли ће Г7 нашој признати или неће признати нове границе. Важна је само воља људи који тамо живе. Западни пријатељи, не заборављајте косовски преседан!“ – написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

На овај начин је прокоментарисао изјаву министара спољних послова земаља Г7 послије њиховог тродневног састанка.

Поводом објављене намјере Запада да Кијев снабдијева оружјем „колико год буде потребно“, Медведев је истакао да ће „Г7 наставити да води тајни рат са Русијом, умјесто да се бави проблемима са горивом и храном за своје незадовољне становнике“.

Такође је нагласио да ће намјера Г7 да смањи своју зависност од руских извора енергије, укључујући постепено избацивање угља и нафте, значити „наставак пљачке грађана „Седморке“, а притом ће наставити подршку корумпираном режиму у Украјини за чије постојање њихови становници у већини и не знају.

У суботу су министри спољних послова Британије, Њемачке, Италије, Канаде, САД, Француске и Јапана обећали да ће наставити наоружавање Украјине.

http://fakti.org/rossia/medvedev-rusiji-se-pljucka-sta-ce-zemlje-g-7-misliti-o-novim-granicama-ukrajine

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар