Свијет

Медведев: Само коначна и потпуна побједа Русије у Украјини спасиће свијет од глобалног рата

ОБЈАСНИО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРОКЛАМАЦИЈА ДА РУСИЈЕ НЕ СМИЈЕ ПОБЈЕДИТИ У УКРАЈИНИ
  • Дмитриј МЕДВЕДЕВ: Пријетње Русији и њеном постојању су директно провоцирање свјетског рата са употребом нуклеарног оружја

ЗАПАДНЕ земље гурају свијет ка глобалном рату, а једина гаранција да неће до тога доћи јесте потпуна и коначна побједа Русије у Украјини, изјавио је замјеник предсједавајућег Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев.

Цитирајући тезу западних земаља да се „Русији не смије дозволити да побиједи у рату“, Медведев је поставио питање шта то заправо значи.

– Пратите једноставну формалну логику. Ако није Русија та која побјеђује, онда је, очигледно, Украјина. Циљ Украјине у рату саопштио је кијевски режим, а то је враћање свих територија које су јој раније припадале, односно одузимање од Русије – рекао је Медведев.

Према његовим ријечима, то је пријетња постојању Русије и опасност од њеног колапса, што је директан разлог за покретање 19. параграфа Основа државне политике Руске Федерације у пољу нуклеарног застрашивања.

– Кажите ми онда: ко планира нуклеарни сукоб? Шта је ово ако не директно провоцирање свјетског рата са употребом нуклеарног оружја? – упитао је Медведев.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар