Свијет

Меркел: Подржавамо све што води рјешењу између Србије и Косова, али треба бити опрезан

ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ О ПРЕГОВОРИМА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ РАЗГОВАРАЛА СА ТРАМПОМ
  • Ради утиска да се није баш сасвим поравнала према Американцима, послије сусрета са Андрејом Пленковићем изговорила и да је „територијална цјеловитост каква је сада створена – једна вриједност и величина“ и додала рјешење не смије да изазове нестабилност другдје у региону

ЊЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да подржава све разговоре који воде рјешењу у односима Србије и Косова али да треба бити опрезан да то рјешење не изазове нестабилност другдје у региону.

Меркел је на конференцији за новинаре с хрватским премијером Андрејем Пленковићем потврдила да је с америчким предсједником Доналдом Трампом разговарала о ситуацији између Србије и Косова.

„Наравно, ми подржавамо све разговоре који воде ка циљу, ка рјешењу тог питања, али територијална цјеловитост каква је сада створена је једна вриједност и величина и ја сам то рекла исто када је овдје био предсједник владе БиХ и предсједник владе Црне Горе. Морамо бити опрезни да одређене мјере на једној територији не доведу до других потеза на другим територијама“, рекла је Меркел.

Меркел је раније овог мјесеца рекла да неће бити промјена граница на Балкану.

У међувремену је савјетник Беле куће за националну безбједност Џон Болтон рекао да САД не искључују територијалне корекције између Србије и Косова, док је Европска комисија саопштила да Београду и Приштини треба дати простор да се договоре о садржају споразума о нормализацији односа.

Пленковић је на конференцији за новинаре с Меркел рекао да је Хрватска опрезна кад је ријеч о промјени граница на Балкану, јер би то могло утицати и на друге земље у региону.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар