Одабрано Свијет

Михалков: Треба нам филмска академија која би додељивала „Евроазијски Оскар“

НАГЛАСИО ДА НАГРАДНИ ФОНД НОВЕ НАГРАДЕ БУДЕ – 3-5 МИЛИОНА ДОЛАРА
  • На првом Евроазијском економском форуму предложио да главна награда буде статуета у виду дијамантског лептира. И упозорио: „У току је изузетно моћан напад на евроазијску цивилизацију – једину одбрану морала и традиционалних вредности у данашњем свету. Уметношћу се сада зове оно што није уметност, а толеранцијом – немоћ да се заштите своји интереси“

ПРЕДСЕДНИК Савеза кинематографиста Русије, славни редитељ Никита Михалков, предложио је оснивање Евроазијске филмске академије.

Иницирао је и да та академије додељује свој „Оскар“:

„Главна награда била би статуета у виду дијамантског лептира. Јер, то не би требало да буде само евроазијски филмски фестивал. <…> Треба да се појави Евроазијски Оскар за који би конкурисали филмови који одговарају идеалима које ћемо заједно формулисати“.

Михалков је све ово рекао наступивши на првом Евроазијском економском форуму.

По његовом мишљењу, у току је изузетно моћан напад на евроазијску цивилизацију – једину одбрану морала и традиционалних вредности у данашњем свету.

– Истовремено, уметношћу се сада зове оно што није уметност, а толеранцијом – немоћ да се заштите своји интереси, нагласио је Михалков.

Наградни фонд нове филмске академије требало би, по његовој процени, да буде три до пет милиона долара.

Главни град Киргизије, Бишкек, домаћин је првог Евроазијског економског форума који је окупио више од 2,5 хиљаде учесника из земаља ЕАЕУ и других држава.

http://fakti.org/globotpor/mihalkov-treba-nam-filmska-akademija-koja-bi-dodeljivala-evroazijski-oskar

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар