Свијет

Милановић: Додик је Србин каквог желим у сусједству, а Тривић је примала новац са свих страна – десет пута је гора

КАКВЕ ВЕЗЕ ДОДИК И ЈА ИМАМО СА СРЕБРЕНИЦОМ, ДА СЕ ТАМО КЛАЊАМ НЕКИМ ИДОЛИМА - НЕЋУ
  • Предсједник Хрватске Зоран МИЛАНОВИЋ: Милорад Додик не да није на даљинском Вучића нити је против њега, него је дивље независан

ПРЕДСЈЕДНИК Хрватске Зоран Милановић рекао је да је Милорад Додик српски патриота и да таквог Србина „жели за сусједа“.

Милановић је подсјетио да се Додик успротивио тужби коју су бошњачки лидери хтјели подићи против Хрватске због Пељешког моста.

– Имамо кинеског премијера који је сад искључен, скоро ухапшен, који је говорио 15 минута на отварању Пељешког моста, као ја, Пленковић и Јандроковић, као да су Кинези то платили. Додика нису ни позвали. И сад су га покушали покрасти на изборима, то је грозно. Додик је српски патриота, никад се нећемо слагати у свему, али они су самостални и независни, чак и у Београду, и таквог Србина желим за сусједа у БиХ. Јелена Тривић – па нема ко јој није дао новац, десет пута је гора од Додика – рекао је Милановић.

Милановић истиче да Милорад Додик не да није на даљинском Вучића нити је против њега, него је дивље независан.

– Остало је купљено прљавим новцем. Човјек је побиједио с 30.000 гласова на 600.000 гласова. То је предност коју је имала Колинда над Јосиповићем на два милиона гласова, укључујући дијаспору – рекао је Милановић.

Додика је Милановић споменуо и раније током конференције за новинаре, када је говорио о Сребреници и Јасеновцу.

– Као што нама дио Срба лијепи етикету за Јасеновац – а то сам замолио Додика да спусти лопту – тако сада Муслимани и Бошњаци покушавају убити Бога у Србима. То је корак до тога да Србе називате геноцидним народом. И на крају, какве везе Додик, а посебно ја имам са Сребреницом? Да ћу се клањати неким идолима, нећу – рекао је Милановић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар