Свијет

Милановић: Хрватска ће сутра – ако буде лоше воље – оптужити Александра Вучића

ТВРДИ ДА СРБИЈА НЕМА ПРАВО ДА ПОДИЖЕ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ ХРВАТСКИХ РАТНИХ КОМАНДАНАТА
  • „Ми имамо инструменте да реагујемо. Београд, предсједник Александар Вучић и његови сарадници су одлучили да је сада згодан тренутак подићи оптужнице против четири хрватска ратна команданата, од којих ја двојицу лично познајем и могу практично гарантовати, могу дати руку за њих да, рецимо, нису националисти, да нису одговорни за ништа“

ХРВАТСКИ предсједник Зоран Милановић изјавио је данас да Србија нема право да подиже оптужнице против хрватских ратних команданата и додао да ће Хрватска сутра “ако буде лоше воље” оптужити предсједника Србије Александра Вучића.

“Ми имамо инструменте да реагујемо. Београд, предсједник Александар Вучић и његови сарадници су одлучили да је сада згодан тренутак подићи оптужнице против четири хрватска ратна команданата, од којих ја двојицу лично познајем и могу практично гарантовати, могу дати руку за њих да, рецимо, нису националисти, да нису одговорни за ништа”, рекао је Милановић у Вараждину.

Милановић је оцијенио да су оптужнице још један разлог за састанак хрватског Вијећа за националну сигурност да би се ускладила реакција Загреба.

Он је рекао да уопште не жели да улази у ту врсту расправе јер “Србија нема право подизати такве оптужнице”, преноси Хина.

“Хрватска ће сутра оптужити њиховог актуалног предсједника, ако буде лоше воље, зато што је дивљао на територији Хрватске “95. године, а не на Петровачкој цести, као у пјесми Бранка Ћопића, на којој су се наводно догодила та дјела у којима су наводно погинула нека дјеца”, рекао је Милановић.

Додао је да му је жао због тога, али да за то неће одговарати хрватски команданти.

„Ја никад не идем на ту биједну патетику да спомињем хрватску дјецу као жртве у рату. Постоје дјеца, људи, грађани, постоје хрватска дјеца, али ако чујеш некога да говори “српска дјеца“ у политичком дискурсу, знај да је то варалица и то опасна варалица”, поручио је Милановић.

Изразио је незадовољство реакцијом хрватске владе и упитао шта ће Хрватска предузети да заштити своје команданте.

Према његовим ријечима, поента је у томе да Србија себи узима за право да суди за све догађаје који су се догодили било гдје на простору бивше Југославије и било кад.

“Хрватска то не ради, мада је у пуно јачој политичкој и опште јачој позицији од Србије, зато што покушавамо играти фер”, рекао је Милановић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар