Свијет

Милановић: Немам овлашћења да дам кауцију за Тачија, а нисам ни непријатељ Срба

У СИСКУ РЕКАО: ТО ЈЕ НЕМОГУЋЕ – НЕ МОГУ ДАТИ ТАКВУ ГАРАНЦИЈУ“
  • Предсједник Хрватске је приликом подизања оптужнице против Тачија рекао да о томе мисли „све најгоре“ јер је то начин да се „упропасти регија“. А сада је додао: „Сада ће ми то вјероватно неко у београдској чаршији замјерити, али ја нисам непријатељ Срба, нити сам био, нити ћу то икада бити. Напросто сматрам да је то штетно. Тачија је требало давно оптужити или оставити на миру

ХРВАТСКИ предсједник Зоран Милановић демантовао је, како се наводи, наводно писање медија у Србији да је нудио гаранције Специјалном суду у Хагу да би се бившем косовском предсједнику, хашком оптуженику Хашиму Тачију, омогућило да се брани са слободе, пренијела је Радио Слободна Европа.

„То је немогуће. Не могу дати такву гаранцију, јер то није моје овлашћење“, казао је Милановић новинарима у Сиску.

Иначе, информацију да је Хрватска спремна да да гаранције Суду у Хагу за Тачија први је лансирао приштински портал „Репортери“, што су пренијели неки српски медији.

Портал је прошле седмице пренио да је донедавна посланица у Хрватском сабору Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да „Хрватска подржава Косово и да је расположена да обезбиједи кауцију за Хашима Тачија и друге хашке притворенике“.

Она је тада најавила и да ће хрватски министар министра спољних послова Гордна Грлић Радман допутовати у Приштину у четвртак, 6. маја.

Милановић је подсјетио да је већ приликом подизања оптужнице против Тачија рекао да о оптужници мисли „све најгоре“.

Оцијенио је да је оптужница против Тачија начин да се „упропасти регија“.

„Сада ће ми то вјероватно неко у београдској чаршији замјерити, али ја нисам непријатељ Срба, нити сам био, нити ћу то икада бити. Напросто сматрам да је то штетно. Тачија је требало давно оптужити или оставити на миру, јер неки људи из Београда пролазе лишо (недирнути оп.а.)“, поручио је Милановић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар