Одабрано Свијет

Министарство одбране РФ: Кијев за два дана контраофанзиве изгубио преко 1500 војника и 28 тенкова

НИ ЈЕДНА СТРАНА НИ НА ЈУЖНОМ ФРОНТУ НИ КОД БАХМУТА НЕ ИЗВОДИ НА БОЈИШТЕ ГЛАВНЕ СНАГЕ
  • Руска ПВО обарањем украјинског Су-25 осујетила покушај противника да форсирањем Дњепра искрца десант код Каховке. Други Су-25, који је такође требало да штити десантне чамце, одустао је од задатка да не би био оборен
  • Са 15 тенкова и других оклопних возила покушали пробој и према Мајорску у ДНР
  • Према насељу Новодоњецкое Укри надирали снагама 37. бригаде маринаца са појачањима, чију су основу чинили делови 68. брдске јегерске бригаде Оружаних снага Украјине, али су заустављени

Извор: Факти

МИНИСТАРСТВО одбране РФ је саопштило да руски „јужни фронт“ успешно одбија офанзиву Оружаних снага Украјине „на споју Запорошког и Јужно-Доњецког правца“.

Навело је: „Пошто је претходног дана претрпео велике губитке, кијевски режим је реорганизовао остатке своје 23. и 31. механизоване бригаде у засебне консолидоване јединице, које су наставиле офанзивна дејства у областима насеља Новодаровка и Левадное. Поред тога, ту је у борбу уведео нову бригаду.

Истовремено је кренуо у офанзиву у правцу Државне фарме „Октјабрскаја“ и насеља Новодоњецкое. Снагама 37. бригаде маринаца са појачањима, чију су основу чинили делови 68. брдске јегерске бригаде Оружаних снага Украјине.

Министарство одбране РФ прецизирало је какве су губитке за два дана контраофанзиве претрпеле украјинске формације:

„Укупни губици украјинских трупа на јужно-доњецком правцу били су више од 1.500 војника, 28 тенкова, укључујући 8 немачких „Леопарда“, три француска тенка на точковима AMX-10 и 109 борбених оклопних возила“.

Руска ПВО је обарањем украјинског Су-25 осујетила покушај противника да форсирањем Дњепра искрца десант код Каховке. Други Су-25, који је такође требало да штити десантне чамце, одустао је од задатка да не би био оборен.

Украјинци су покушали са офанзивним дејствима и према Мајорску који се налази у ДНР код Горловке.

Са две чете са 15 тенкова и других оклопних возила, али су их зауставили руска артиљерија, минобацачи и тенкови.

Истовремено су наставили да покушавају да се пробију северно и јужно од Бахмута (Артјомовска). Нигде нису прошли, једино су донекле напредовали код Берховке.

Ни на „јужном фронту“ ни код Бахмута ни кијевски режим ни Руси засад на бојиште не изводе своје главне снаге.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар