Свијет

МО Русије: Кијевски режим оборио авион са 65 својих војника који је требало да буду размјењени

ИЛ-76 ПАО КОД БЕЛГОРОДА, А ПОГОЂЕН ЈЕ УКРАЈИНСКИМ РАКЕТАМА ИСПАЉЕНИМ ИЗ ХАРКОВСКЕ ОБЛАСТИ
  • Размјена је требало да буде обављена на граничном прелазу Колотиловка, а војни врх РФ оцијенио: „Нацистички режим у Кијеву је предузео овај корак, желећи да окриви Русију за убиство украјинских војника. Овај терористички акт је показао право лице украјинског руководства – животи њихових грађана нису му битни“

КИЈЕВСКИ режим је данас у 11.15 часова извршио терористички акт у којем је оборен руски војно-транспортни авион ИЛ-76, саопштило је Министарство одбране Русије.

Авион са украјинским војницима за размјену летио је на релацији аеродром Чкаловски-Белгород

Како се наводи у саопштњу, авион су обориле Оружане снаге Украјине из места Липци, Харковска област, уз помоћ противваздушног ракетног система.

Радарска опрема Ваздушно-космичких снага Русије забиљежила је лансирање две украјинске ракете.

У авиону се налазило шест чланова посаде, 65 украјинских војника за размјену и три руска војника у њиховој пратњи.

ИЛ-76

Погинули су посада и сви путници авиона.

– Украјинско руководство је веома добро знало да ће, по устаљеној пракси, данас украјински војници бити транспортовани војно-транспортним авионима на аеродром Белгород ради размјене. Према раније постигнутом договору, овај догађај је требало да се одржи у поподневним часовима на контролном пункту Колотиловка на руско-украјинској граници – објашњава се у саопштењу.

– Међутим, „нацистички режим у Кијеву је предузео овај корак, желећи да окриви Русију за убиство украјинских војника“. Овај терористички акт је показао право лице украјинског руководства – животи њихових грађана нису му битни – закљчило је Министарство.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар