Одабрано Свијет

Монтгомери Бриселу: Престаните са овим глупим дијалозима – прво примјените Бриселски споразум

„ЕУ ЈЕ ЖЕЉНА ДА БАЛКАНСКА ПИТАЊА РИЈЕШИ ОВЕ ГОДИНЕ, АЛИ У ТОМЕ НЕЋЕ УСПЈЕТИ“
  • Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам МОНТГОМЕРИ: Нико не вјерује да је чланство у ЕУ реалност. Ово сте узроковали пречестим одлагањем процеса

БИВШИ амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери поручио је данас Европској унији да је једини исправан начин да се настави напријед у процесу дијалога Београда и Приштине инсистирање на пуној примјени Бриселског споразума прије разматрања наредних корака.

Монтгомери је то рекао за Танјуг коментаришући недавни дијалог на високом нивоу у Бриселу.

– Да будем јасан: Нико не вјерује да је чланство у ЕУ реалност. Ово сте узроковали пречестим одлагањем процеса. Престаните да водите ове глупе дијалоге и примјените претходне споразуме. Затим идите корак по корак – рекао је Монтгомери.

На питање како види развој ситуације и да ли мисли да у скоријој будућности односи двије стране могу да се среде, Монтгомери каже да је ЕУ „нажалост жељна да ријеши“ балканска питања ове године, али да сматра да у томе неће успјети.

– Молимо вас да охрабрите ЕУ да чланство у ЕУ користи као једини подстицај. Ово је, у најбољем случају, лицемјерно. Нека покажу своје повјерење тако што ће брзо отварати и затварати више поглавља – закључио је Монтгомери.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар