Одабрано Свијет

Москва Британцима: Ви сте скроз болесни од пропаганде, а за своје грехе оптужујете Русију

ЗАХАРОВА ПАРИРАЛА РАБУ ЦИТИРАЊЕМ РЕЧИ СВЕТОГ АНТОНИЈА ВЕЛИКОГ О „ДЕВЕТ БОЛЕСНИХ“

Алексеј Пушков

  • Лондон предложио Г7 да створе цео „механизам за борбу против руских дезинформација и пропаганде“
  • Русија оспорила и амерички „међународни поредак заснован на правилима која су помагала да се одржи мир током последњих 70 година“. Високи функционер руског парламента Алексеј ПУШКОВ оценио: „Свет заснован на правилима која заговарају Сједињене Државе и њихови савезници нема никакве везе са Повељом УН и међународним правом. Та правила – «the rules-based world» су идеолошка превара која омогућава Сједињеним Државама да легитимишу своју хегемонију“ 

БРИТАНСКИ министар спољних послова Доминик Раб предложио представницима земаља Г7 да створе цео „механизам за борбу против руских дезинформација и пропаганде“.

Москва је на ово, наравно, одмах одреаговала.

Портпаролка Министарства иностраних послова РФ, Марија Захарова, парирала је Рабу цитатом познатих речи Светог Антонија Великог.

Написала му је: „На светли празник Васкрса, дозволићу себи да вам одговорим речима Антонија Великог: `Доћи ће последња времена када ће девет болесника доћи једном здравом и рећиболесни сте јер нисте попут нас.

Додала је, фокусирајући се на англосаксонску борбу против „малигног руског утицаја“ и „руских дезинформација и пропаганде“:

Време је да размислимо зашто земље које су потпуно болесне од пропаганде… оптужују Русију за сопствене грехе“.

Још је индикативнија руска контра која је дошла из уста утицајног високог функционера руског парламента – познатог спољнополитичког експерта Алексеја Пушкова.

Доминик Раб

Коментаришући изјаву званичне представнице Бироа за међународне организације Стејт департмана Ерике Баркс-Раглс (поводом путовању државног секретара Ентони Блинкена у Европу) да Сједињене Државе подржавају „међународни поредак заснован на правилима која су помагала да се одржи мир током последњих 70 година“.

Нагласила је да су Русија и Кина против тих правила, а Пушков јој је узвратио:

„Свет заснован на правилима која заговарају Сједињене Државе и њихови савезници нема никакве везе са Повељом УН и међународним правом. Та правила – «the rules-based world» су идеолошка превара која омогућава Сједињеним Државама да легитимишу своју хегемонију“.

Пушков је у овом контексту у наставку додао и закључио:

„У ствари, светски поредак заснован на правилима је плод самовоље Сједињених Држава и њихових најближих савезника, јер се заснива на правилима утврђеним у Вашингтону. Тај поредак не обезбеђује међународни мир јер је лаж. Довео је до умешаности САД у бројне светске сукобе, у ратове и државне ударе, обезбедио је америчку подршку Исламској држави. Амерички светски поредак заснован на правилима је осуђен на пропаст. Заправо, већ пропада“.

http://fakti.org/rossia/moskva-britancima-skroz-ste-bolesni-od-propagande-a-za-svoje-grehe-optuzujete-rusiju

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар