Одабрано Свијет

Москва: Западне тоталитарно-либералне елите крећу у отворени политички терор против својих противника

УПОЗОРЕЊА РУСКЕ СПОЉНЕ ОБАВЈЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОВОДОМ АТЕНТАТА НА РОБЕРТА ФИЦА
  • СВР указала: Иза званичних неискрених жеља за оздрављењем Фица које се чују са Запада, крије се право лице глобалистичке секте – њене присталице у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Србије Александра Вучића

ПОКУШАЈ убиства словачког премијера Роберта Фица показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите крећу у отворени политички терор против својих противника, саопштила је Спољна обавјештајна служба Русије.

Како се додаје, присталице западне елите у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају тај злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Србије Александра Вучића

– Прес-биро Спољне обавјештајне службе Руске Федерације саопштава да добијени подаци указују на растућу љутњу руководства САД и ЕУ због објективног процеса промјене геополитичке реалности и јачања позиција национално оријентисаних политичких снага. Атентат на премијера Словачке Роберта Фица 15. маја ове године показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите, у условима у којима не успијевају да одрже своју хегемонију „цивилизованим методама“, прелазе на отворени политички терор против својих противника. Такве одмазде имају за циљ застрашивање оних који не мисле исто – наводи се у саопштењу.

Напомиње се да злочин над Фицом нехотично упућује на аналогију са чувеним убиствима Мартина Лутера Кинга и Улофа Палмеа, који су покушали да иду против мејнстрима.

– На срећу, шеф владе Словачке остао је жив. Иза званичних неискрених жеља за оздрављењем Фица које се чују са Запада, крије се право лице глобалистичке секте – њене присталице у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Србије Александра Вучића – истиче се у саопштењу Службе.

У саопштењу се додаје да се истрага терористичког напада наставља. С тим у вези, Служба напомиње да САД и њихови европски савезници упорно покушавају да наметну верзију да је нападач радио сам и био незадовољан „падом нивоа демократије у Словачкој“.

– Према подацима које је добила Спољна обавјештајна служба Русије, америчке владине агенције већ покушавају да се укључе у истрагу како би је усмјериле у „одговарајућем правцу“. Задатак је да се искључи промоција теме политичког тероризма у Европи и, тим прије, могући спољни траг у терористичком нападу – оцјењује се у саопштењу.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар