Одабрано Свијет

Небензја: Русија у Украјини води рат са Западом за свој опстанак

НАГЛАСИО ДА СУ НА ЗАПАДУ ЈОШ У ВЛАСТИ ИЛУЗИЈЕ ДА МОГУ ОДНЕТИ ПОБЕДУ НАД НУКЛЕАРНОМ СИЛОМ
  • Стални представник РФ у Савету безбедности УН Василиј НЕБЕНЗЈА: „Што се тиче наше земље, ми све ово доживљавамо као свој рат са Западом за опстанак, за будућност наше земље и наше деце. За наш идентитет. Рат на који нас је, као и пре 80 година, изазвао подмукли и моћни непријатељ који је хтео да нам узме земљу и да нас покори“
  • Указао да је Украјина у свему за Запад била и остала монета за поткусуривање и нагласио: „Зато више не би требало да се у преговорима између Русије и Украјине трага за решењем целе ове ситуације, која прети најнегативнијим последицама по читаво човечанство у случају директног сукоба Русије и НАТО, него између Русије и колективног Запада, пре свега – Вашингтона који стоји иза кијевског режима“

Извор: Факти

РУСИЈА оно што се дешава у Украјини доживљава као рат са Западом за свој опстанак, рекао је Василиј Небензја, стални представник Русије при УН.

На седници Савета безбедности УН 22. фебруара био је тим поводом и отворен и јасан:

„Што се тиче наше земље, ми све ово доживљавамо као свој рат са Западом за опстанак, за будућност наше земље и наше деце. За наш идентитет. Рат на који нас је, као и пре 80 година, изазвао подмукли и моћни непријатељ који је хтео да нам узме земљу и да нас покори“.

Небензја је истакао да русофобија која се распојасала, позиви на распарчавање Русије, слање немачких тенкова да поново убијају Русе и позиви да се окаче црвене звезде на одећу свима који не желе да се одрекну свог руског идентитета, само појачавају исправност гледања на оно што се дешава.

Небензја је подсетио да се антируски план са Украјином почео реализовати најмање од 2014. године, када је створен и ојачан непријатељски режим на руским границама.

Додао је да је Украјина у свему била и остала монета за поткусуривање.

„А ако је тако, онда, као што савршено разумете, више не би требало да се у преговорима између Русије и Украјине трага за решењем целе ове ситуације, која прети најнегативнијим последицама по читаво човечанство у случају директног сукоба Русије и НАТО, него између Русије и колективног Запада, пре свега – Вашингтона који стоји иза кијевског режима“, нагласио је Небензја.

Истакао је да је Москва спремна да пронађе озбиљно и дугорочно дипломатско решење за насталу кризу. И упозорио:

„Наши противници се још нису опоравили од испразних илузија о победи над нуклеарном силом. Због тога морамо да елиминишемо разлоге који су нас натерали да започнемо специјалну војну операцију пре годину дана“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар