Одабрано Свијет

Незванично: Руски јуришни одреди ушли у Авдејевку са југа и севера

АРТИЉЕРИЈСКОМ ВАТРОМ И ФПВ ДРОНОВИМА УКРАЈИНСКИ ГАРНИЗОН ЛИШИЛИ ЈЕДИНЕ ТРАСЕ ЗА СНАБДЕВАЊЕ
  • Прво су ушли са југа и продрли у зону којом доминира Јасиноватска улица. Убрзо птом је уследио продор са севера. Ту су украјинску одбрану пробиле код авдејевске пескаре (каменолома)
  • Руски ратни извештач Александар СЛАДКОВ: „Наши су кренули напред. Приближавамо се у артерији снабдевања непријатељског гарнизона. Путу Авдејевка-Орловка. Сада је тај пут је под нашом сталном ватром. Практично је закрчен уништеним и изгорелим украјинским војним транспортом никада неће стићи на фронт“

Извор: Факти

JУРИШНИ одреди руске војске пре неколико сати су са две стеране ушли у Авдејевку.

Московски и доњецки ратни извештачи јављају да су Руси у ту украјинску тврђаву прво ушли са југа и да су продрли у зону којом доминира Јасиноватска улица.

Убрзо птом је уследио продор са севера.

Незванично, руске снаге су украјинску одбрану пробиле код авдејевске пескаре (каменолома).

По проценама војних аналитичара, почело је сатеривање украјинског гарнизона у круг коксаре, где ће га чекати судбина оних који су бранили мариупољски металуршки комбинат Азовстаљ.

Становници Доњецка, од чије периферије је Авдејевка удаљена само 9 километарта, свих протеклих ноћи су могли да посматрају „ватрено небо“ над тим градом и да чују моћне канонаде.

Украјински војници своју ситуацију у Авдејевки не описују другачије него као „пакао“. Не устручавају се да о томе пишу родбини, додајући да им је та порука можда последња. Ево једне од десетина сличних:

„Руске ракете и гранате непрестано падају на наше главе. Овога никада досад није било. На наш један пројектил одговарају са десет.”

Западни новинари такође примећују велику густину руске ватре.

Александар, командант украјинске батерије америчких хаубица Паладин шпанском новинару је открио:

„У пролеће и лето моји војници су испаљивали по 100-150 граната дневно. А сада у Авдејевки само по 15.“

Руски ратни извештач Александар Сладков овако је описао ситуацију у Авдејевки:

„Наши су кренули напред. Приближавамо се у артерији снабдевања непријатељског гарнизона. Путу Авдејевка-Орловка. Сада је тај пут је под нашом сталном ватром. Практично је закрчен уништеним и изгорелим украјинским војним транспортом никада неће стићи на фронт“.

Сладков наводи и ове речи једног руског борца:

„ФПВ дронови су наш адут. Уз њихову помоћ сустижемо и уништавамо возила која покушавају да уђу у Авдејевку или изађу из ње. Дејствујемо даноноћно. Буквално смо им пререзали гркљан“.

И војни аналитичар Јуриј Подољака тврди да се ствари на „авдејевском фронту“ муњевито мењају:

„Украјинци објављују паничне процене да је за њих ситуација у Авдејевки „блиска катастрофи“. Њихови војници су објавили снимак како се возе кроз Орловку под руском артиљеријском паљбом, што јасно показује да је Авдејевка у нашем оперативном окружењу“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар