Одабрано Свијет

Нова бајденизација Бајдена: Камалу Харис назвао „великим председником“ Америке

НАКОН САЂЕЊА ДРВЕЋА ОКО БЕЛЕ КУЋЕ НИЈЕ БИО У СТАЊУ ДА СЕ САМ ВРАТИ У РЕЗИДЕНЦИЈУ
  • Амерички председник на пригодној церемонији у Белој кући, повезаној и са индијским празником Дивали, рекао: „Срећан рођендан, велики председниче“
  • Утицајни лист The Wall Street Journal објавио да се саудијски престолонаследник Мохамед бин Салман Ал Сауд подсмева Бајдену и доводи у питање његову „јасноћу ума“

Извор: Факти

НАСТАВЉА се и прогресира бајденизација Џоа Бајдена.

Потпредседницу САД Камалу Харис, док јој је честитао рођендан, назвао је „великим председником“ Америке!

Амерички председник је на пригодној церемонији у Белој кући, повезаној и са индијским празником Дивали, рекао: „Срећан рођендан, велики председниче“.

Притом се – потпуно несвестан шта је претходно изговорио – нашалио да је Харис „навршила 30 година”. Јер, потпредседница САД има 58 година.

Одмах потом се Бајден „изгубио“ после церемоније садње дрвећа око Беле куће.

У намери да се врати у резиденцију, био је кренуо на једну страну, па нагло стао и замолио телохранитеље да му кажу којим путем да иде.

Када му је показан правац, Бајден је узвикнуо да жели да иде другим путем, а безбедњаци` су попустили. У смислу: иди куда желиш…

Амерички утицајни лист The Wall Street Journal објавио је да се саудијски престолонаследник Мохамед бин Салман Ал Сауд подсмева Бајдену и доводи у питање његову „јасноћу ума“.

Престолонаследник се приватно подсмева Бајденовим лапсусима и неуспелим импровизацијама. Осим тога, наводно говори саветницима да га Бајден није импресионирао ни када је био потпредседник САД.

Такође, не крије да је више волео да ради са Доналдом Трампом.

The Wall Street Journal посебно указује да се савез између САД и Саудијске Арабије, који је трајао под 15 америчких председника и седам сауди-краљева, сада распада „под два лидера који се не воле или не верују један другом“..

Министар спољних послова Саудијске Арабије Фејсал бин Фархан Ал Сауд одбацио је тврдње да је престолонаследник одгурнуо од себе Бајдена.

Портпаролка Беле куће Карин Жан Пјер назвала је ​​смешним текст у The Wall Street Journal.

САД су недавно затражиле од Саудијске Арабије да повећа производњу нафте, али је Мухамед Бин Салман то одбио. Чак је „викао на [саветника за националну безбедност САД] Џејка Саливана и рекао му да САД забораве на свој захтев за повећање производње нафте“.

Уследило је (унутар ОПЕК+) познато смањење за два милиона барела дневно…

Унутарамерички притисак на Бајдена да прође тестирање на „јасноћу ума“ све више се појачава.

Почетком фебруара је безмало 40 републиканских конгресмена јавно иступило са таквим захтевом.

У јуну прошле године, бивши доктор Беле куће, конгресмен Рони Џексон и 13 конгресмена, такође су позвали председника САД да се одмах подвргне сличном тесту, рекавши да су његова „ментална деградација“ и заборавност „све уочљивији“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар