Одабрано Свијет

Нови фронт: Демократе отварају конгресну истрагу о Трамповим сусретима са Путином

ФУНКЦИОНЕР ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА ЕЛИОТ ЕНГЕЛ: АМЕРИКА ЗАСЛУЖУЈЕ ИСТИНУ О ТИМ СУСРЕТИМА
  • Антитрамповски The Washington Post додатно објавио да САД наводно не располажу ни једним детаљним снимком или описом пет разговора Трамп-Путин. Чак ни на строго чуваним фајловима

КОМИТЕТ Представничког дома Конгреса САД за спољне послове објавио је да ће организовати слушање поводом сусрета  Доналда Трампа и Владимира Путина.

Копредседник комитета Елиот Енгел тим поводом је на његовом сајту објавио:

„Председник Трамп – сваки пут када се сретне са председником Русије – нацији ништа не говори. Америка заслужује истину (о тим сусретима). Комитет има намеру да дође до суштине онога што се догађало на тим сусретима. Обавићемо слушања о тајнама које кипте око чудних односа Трампа са Путином и његовим најближим окружењем. Разјаснићемо како ти скривени односи утичу на нашу националну безбедност“.

Двадесетак сати раније је изразито антитрамповски дневни лист The Washington Post – позвавши се на свој извор у Белој кући, објавио да је председник САД наводно сакрио и од најближих сарадника подробности свог двосатног разговора са Путином у Хамбургу, за време самита Г-20.

Навео је да САД не располажу ни једним детаљним снимком или описом пет разговора Трамп-Путин. Чак ни на строго чуваним фајловима.

Други антитрамповски лист  New York Times објавио је да је ФБИ истрагу о трамповим могућим везама са Русијом отворио тек након што је он телеканалу NBC News рекао да је директора ФБИ Џејмса Комија сменио због „руске истраге“.

Исти лист је признао да не постоје никакви јавно представљени докази да је Трамп имао било какве тајне контакте са руским државним функционерима или да је од њих добијао било какве налоге.

Главну истрагу о фамозном „руском мешању“ у изборе на којима је Трамп победио Хилари Клинтон води специјални тужилац Роберт Милер од маја 2017-те. По његовим оптужницама су већ осуђени неки људи који су у време изборне кампање били око Трампа, али нико није за било какву „заверу са Русијом“.

http://fakti.org/alter-america/novi-front-demokrate-otvaraju-kongresnu-istragu-o-trampovim-susretima-sa-putinom

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар