Одабрано Свијет

Опет Немци: Телеканал Welt позвао кључне земље Запада да пошаљу војску у Украјину

УПОЗОРИО: АКО ТО НЕ УРАДЕ - ЗАПАД ЋЕ У УКРАЈИНИ ДОЖИВЕТИ КАТАСТРОФАЛАН ПОРАЗ
  • „Своје војне контингенте могле би у Украјину послати Француска, Италија, Немачка и Шпанија. Њихови војници би тамо могли обављали разне задатке. У супротном би Русија могла задати болан ударац Северноатлантској алијанси“

Извор: Факти

ЗАПАДНЕ земље ће доживети катастрофалан пораз ако НАТО у блиској будућности не пошаље своје трупе у Украјину оценио је немачки ТВ канал Welt.

Његов колумниста Кристоф Ванер, позивајући се на процене војних експерата, позвао је Европу да учествује у украјинском сукобу.

Упозорио је: „У супротном би Русија могла задати болан ударац Северноатлантској алијанси. Своје војне контингенте могле би у Украјину послати велике европске земље. На пример, Француска, Италија, Немачка и Шпанија. Њихови војници би тамо могли обављали разне задатке“.

Претходно су, 8. априла, британски премијер Риши Сунак и француски председник Емануел Макрон телефонски разговарали о повећању испоруке муниције, дронова и система ПВО Украјини.

Пре тога, 4. априла, немачка министарка спољних послова Аналена Бербок позвала је западне савезнике да провере доступност система противваздушне одбране који би могли да буду предати Кијеву.

Истовремено је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба затражио од НАТО-а противваздушне ракетне системе Патриот.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је средином марта рекао да не види никакве директне претње из Руске Федерације земљама алијансе.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто је 10. марта оценио да Руска Федерација не представља претњу ниједној од земаља Северноатлантске алијансе.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар