Одабрано Свијет

Орбан: Антируске санкције Европске уније су – корак ка рату

МАЂАРСКИ ПРЕМИЈЕР ПОЗВАО СУНАРОДНИКЕ ДА НА „НАЦИОНАЛНОМ РЕФЕРЕНДУМУ“ БУДУ – ПРОТИВ САНКЦИЈА
  • „Националне консултације“ ће у Мађарској трајати до 9. децембра. Виктор Орбан се на њима већ изјаснио и открио својој јавности да је на сва питања одговорио „негативно“. Нагласио је да ће цене у ЕУ пасти упола чим се Брисел одрекне санкција против Русије

Извор: Факти

САНКЦИЈЕ Европске уније против Русије гурају свет у рат, упозорио је мађарски премијер Виктор Орбан у интервјуу за радио Кошут.

„Присталице санкција стају на страну једне од страна у конфликту и тиме праве корак ка рату. Очигледно је да се приближавамо сукобу. Ово што Европа сада ради веома је опасно“, рекао је Орбан.

Према његовим речима, да би се решила украјинска криза, потребно је инсистирати на мировним преговорима између страна, а не наметати ограничења.

Орбан је 26. септембра најавио покретање првих у ЕУ националних консултација како би се сазнало мишљење Мађара о антируским санкцијама.

Притом је позвао сународнике да се изјасне и „ставе тачку” на раст цена енергената.

По Орбановој процену, цене у европским земљама би за неколико дана „пале за половину ако би ЕУ одустала од политике санкција“.

Мађарски лидер је открио да је он на сва питања у онлајн упитнику (о антируским санкцијама) одговорио негативно.

„Националне консултације“ ће у Мађарској трајати до 9. децембра.

Слање анкетног упитника грађанима путем поште почела је 14. октобра.

После почетка специјалне операције у Украјини, Запад је увео неколико пакета санкција Русији. А то је довело до поскупљења струје, горива и хране, пре свега у Европи и САД.

Како је навео Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија Запада, а санкције су задале озбиљан ударац читавој светској економији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар