Свијет

Орбан: Нећемо диктат бирселске бирократије – нећемо дати ЕУ да наруши наш суверенитет

МАЂАРСКИ ПРЕМИЈЕР ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ЛИДЕРА СВОЈЕ ПАРТИЈЕ ФИДЕС
  • Нагласио: „Нећемо одустати од права да бранимо наше границе, да зауставимо мигранте… Инсистирамо на томе да је брак у Мађарској између мушкарца и жене, отац је мушкарац, а мајка је жена… и они треба да оставе нашу децу на миру

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је да његова земља неће напустити ЕУ, али да ће се одупрети покушајима Брисела да наруши њен суверенитет.

– Послије комунистичке бирократије… не желимо нове диктате овога пута из Брисела – рекао је Орбан на Конгресу Фидеса, на којем је данас поново изабран за лидера владајуће странке.

Орбан је поручио да Мађарска жели да задржи свој суверенитет, да не жели да се нађе у уједињеним европским државама, умјесто у интеграцији, те да ће одбацити западни либерализам, пренио је Ројтерс.

– Нећемо одустати од права да бранимо наше границе, да зауставимо мигранте… Инсистирамо на томе да је брак у Мађарској између мушкарца и жене, отац је мушкарац, а мајка је жена… и они треба да оставе нашу дјецу на миру – додао је Орбан.

Орбан истакао да се ЕУ мора реформисати и да је циљ Мађарске да се догоде промјене, а не да напусти блок којем се придружила 2004. године.

– Уопште не желимо да изађемо из ЕУ, не могу да нас се отарасе тако лако – рекао је Орбан.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар