Свијет

Орбан тражи ревизију санкција уведених против Русије

ПОДРЖАО МАКРОНОВ СТАВ ДА ЕУ ПЛАЋА ВЕЋУ ЦИЈЕНУ РАТА У УКРАЈИНИ НЕГО АМЕРИКА
  • Мађарски премијер упозорио: „Уколико желимо опстанак европске привреде, морамо да убрзано рјешавамо енергетску кризу. Вријеме је за поновну процјену санкција“

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан затражио је данас да се изврши ревизија санкција против Русије, чиме је подржао изјаву француског предсједника Емануела Макрона да сукоб у Украјини на различите начине утиче на ЕУ и САД.

– Макрон је у праву јер трошкови украјинског сукоба нису исти са обје стране Атлантика. Уколико желимо опстанак европске привреде, морамо да убрзано рјешавамо енергетску кризу. Вријеме је за поновну процјену санкција – нагласио је Орбан у поруци објављеној на Твитеру.

Француски лидер је јуче у изјави за амерички Си-Би-Ес њуз рекао да је било „десинхронизације“ у односима између Европе и Вашингтона због високе цијене енергије.

Он је подсјетио да је ЕУ купац гаса и нафте док су САД произвођач и да због тога домаћинства Уније и Америке струју добијају по различитим цијенама и да та разлика утиче на куповну моћ и конкурентност европског друштва.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар