Свијет

Орбан законом забранио пропаганду хомосексуалности и промјене пола међу малољетницима

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У УСТАВ УНЕЛА РИЈЕЧИ: „МАЈКА ЈЕ ЖЕНА, ОТАЦ ЈЕ МУШКАРАЦ“
  • Рекламе у којима се хомосексуалност и промјена пола представљају као нешто што је „само по себи циљ више неће бити доступне малољетницима. Нови закон дозвољава да само организације које одабере влада Мађарске смију да држе предавања о таквим темама у школама

МАЂАРСКА је донијела закон о борби против педофилије који и малољетнике штити од хомосексуалне пропаганде.

Њен премијер Виктор Орбан у једном интервјуу је овако повукао паралелу између хомосексуалности и педофилије:

Мађарска је толерантна, стрпљива земља што се тиче хомосексуалности. Али постоји црвена линија која се не смије прећи: оставите нашу дјецу на миру!“

Нови закон је пооштрио кажњавање за педофилију и појачао заштите дјеце, забрањујући ширење хомосексуалности међу малољетницима.

Мађарски закон је пошао од тога да популаризација родних промјена и хомосексуалности могу шкодити малољетницима у њиховом моралном развоју и обликовању родног идентитета.

У минули понедељак је око 10.000 људи протестовало испред парламента на будимпештанском тргу Кошут, под слоганом: „Прихватање уместо закона о пропаганди“.

Иза овога се крије незадовољство забраном промовисања пред малољетницима хомосексуалности и промјене пола.

Поред осталог, и тиме што закон дозвољава да само организације које одабере влада Мађарске смију да држе предавања о таквим темама у школама.

А и тиме што рекламе у којима се хомосексуалност и промена пола представљају као нешто што је „само по себи циљ“, такође више неће бити доступне малољетницима.

У Мађарској је прошле године  промјена пола добијеног рођењем забрањена законом, а устав је допуњен ријечима: Мајка је жена, отац је мушкарац“.

Ово значи да истополни парови у Мађарској више немају право на усвајање дjеце.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар