Одабрано Свијет

Папа Фрањо: Човјечанству због топљења ледника пријети Нови Потоп

УПОЗОРИО: „ПОТОП ЋЕ СЕ СИГУРНО ДОГОДИТИ АКО НАСТАВИМО ОВИМ ПУТЕМ“
  • Папа-језуита у својој новој књизи „Порок и врлине“, у којој је допустио могућност да је библијски Потоп само мит, упозорио да би они који воде државе – да би били успјешнији на фронту против климатских промјенаприје свега требало да се боре против корупције и неправде
  • До краја овога века просјечна температура на Земљи може порасти за осам степени, а то значи да ће се многе приобалне територије у свијету наћи под водом

ПАПА Француско рекао је да човјечанство чека Нови Потоп због климатских промјена

И додао, као да је метеоролог или еколог:

„Ако лидери различитих земаља не одговоре на топљење ледника и глобално загријавање. Потоп ће се сигурно догодити ако наставимо истим путем.

Заправо, ово је написао у својој новој књизи „Порок и врлине“, из које је одломак објавио дневни лист Corriere della Serra.

Поглавар Католичке цркве је подсјетио да је у Библији Ноје преживио Потоп захваљујући својој врлини. И указао да би они који воде државе – да би били успјешнији на фронту против климатских промјенаприје свега требало да се боре против корупције и неправде.

Симптоматично је и што је папа-језуита написао да је библијски Потоп можда само мит, али и додао да, у сваком случају, служи као добар примјер како Бог може, у борби против гријехова људи, на њих обрушити свој гњев.

До краја овога века просjечна температура на Земљи може порасти за осам степени, а то значи да ће се многе приобалне територије у свијету наћи под водом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар