Одабрано Свијет

Патријарх Кирил: Борбом против негативних утицаја Запада Русија спречава власт ђавола

ПОЗВАО СВЕ У РУСИЈИ ДА СЕ МОЛЕ ЗА ПУТИНА И СВОЈУ ВОЈСКУ – ДА НЕ НАПУСТЕ ПОЛОЖАЈЕ
  • Упозорио: Ако у тој борби подлегне, Русија неће бити само поражена од страних сила, већ ће наступити и метафизички крај историје

Извор: Факти

ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси, Кирил, рекао је да се Русија бори против негативних утицаја Запада, спречавајући „власт ђавола“, слом и наступ „метафизичког краја историје“.

Уочи заседања Архијерејског Сабора Руске Православне Цркве, које је почело 19. јул, епископи из разних епархија РПЦ и свештеници пристигли из других земаља окупили су се у Тројице-Сергијевој лаври, њеном главном духовном центру.

Патријарх Кирил је истакао да је савремена борба Русије судбоносна и метафизичка. Упоредио је са духовном битком описаном у Светом Писму у којој су се сударили светски владари века таме и духови злобе.

Поглавар РПЦ је оценио да Русија постаје оаза слободе, слободе од негативних утицаја, који се постепено прихватају као норма у западном свету и одређују међуљудске односе.

По његовим речима, концепт греха нестаје у западном свету, а замењују га разне варијанте људског понашања:

 „Такво стање прија ђаволу јер доприноси мешању појмова добра и зла, као и стварању многих филозофских, верских и политичких погледа на живот. Позивам све наше људе да се моле за владу, председника (Путина) и војску земље да не напусте своје положаје“.

Упозорио је: „Ако се то догоди, Русија неће бити само поражена од страних сила, већ ће наступити и метафизички крај историје“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар