Свијет

Песков: Москва више не може да толерише инвазију НАТО на Украјину

НАГЛАСИО ДА ЗАПАДНЕ САНКЦИЈЕ НЕ МОГУ РУСИЈИ НИШТА – ВЕЛИКА ЈЕ И САМОДОВОЉНА
  • Портпарол Кремља указао: Руске трупе на граници са Украјином посљедица су напетости створене у региону и додао да Москва сматра да је неопходно да оне тамо остану, јер су НАТО вјежбе, летови НАТО ловачких и шпијунских авиона и напредовање инфраструктуре НАТО-а ка границама Русије створили непријатељску атмосферу

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је Русија самодовољна земља и да није подложна санкцијама Запада.

„Ми смо прилично велика и веома, веома самодовољна земља да бисмо могли бити погођени овим санкцијама, морате да разумете”, рекао је Песков у интервјуу за CNN.

Он је нагласио да САД „приморавају” Русију да живи под санкцијама, а да Русија, као одговор на то развија домаћу производњу и привреду, како би надокнадила недостатак одређених увозних елемената.

“Ми сами производимо, што убрзава нашу националну економију”, рекао је Песков.     

Навео је да Москва више не може да толерише инвазију НАТО-а на Украјину.

„Свједоци смо постепене инвазије НАТО-а на територију Украјине са инфраструктуром, инструкторима, залихама одбрамбеног и офанзивног наоружања, обуком украјинске војске”, рекао је Песков у интервјуу за CNN, чије дијелове објављује агенција РИА Новости.

Истакао је да је такав развој догадаја довео односе Москве и Кијева до „црвене линије”.

Песков је такође рекао да Русија никоме не пријети војним операцијама, али да ће бити принуђена да предузме контрамјере у случају даљег ширења НАТО-а.

Указао је да су руске трупе на граници са Украјином посљедица напетости створене у региону и додао да Москва сматра да је неопходно да оне тамо остану, јер су НАТО вјежбе, летови НАТО ловачких и шпијунских авиона и напредовање инфраструктуре НАТО-а ка границама Русије створили непријатељску атмосферу.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар