Свијет

Песков: Наше обавјештајне службе располажу информацијама о учешћу САД у нападу на Кремљ

ПУТИНОВ ПОРТПАРОЛ: ОДЛУКУ О ТАКВИМ АКЦИЈАМА ДОНОСИ ВАШИНГТОН, А НЕ КИЈЕВ
  • Портпарол Кремаља Дмитриј ПЕСКОВ: Сједињене Државе указују украјинској војсци на објекат за напад, захтјевајући да изврши задатак. Одлучујући глас припада Сједињеним Државама и у избору средстава за напад

ИЗА украјинског напада на резиденцију Владимира Путина у Кремљу стоје Сједињене Америчке Државе, изјавио је Дмитриј Песков.

Портпарол руског лидера додатно је објаснио:

„Апсолутно су смијешни покушаји да се ово демантује и у Кијеву и у Вашингтону. Знамо добро да се одлуке о таквим акцијама и таквим терористичким нападима не доносе у Кијеву, већ у Вашингтону. Кијев ради само оно што му кажу да уради“.

Према ријечима Пескова, Москва зна да ни циљеве често не одређује Кијев, већ Вашингтон. Након тога, Сједињене Државе указују украјинској војсци на објекат за напад, захтјевајући да украјинске Оружане снаге изврше задатак. Одлучујући глас припада Сједињеним Државама и у избору средстава за напад“.

Песков је навео да руске обавјештајне службе располажу информацијама о учешћу САД у нападу на Кремљ, али да још нису објелодањене.

„Вашингтон треба да схвати да је Москва тога свјесна. А и тога колико је опасно овакво директно учешће у сукобу“, нагласио је портпарол предсједника РФ.

Нагласио је да ће даљи потези Русије бити „промишљени и избалансирани“ и у складу са интересима Русије.

О Путиновој реакцији на напад рекао је:

„Предсједник увијек у овако тешким, екстремним ситуацијама остаје миран и присебан. Јасан је у процјенама и командама које издаје“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар