Одабрано Свијет

Песков: Специјална операција је за Русију – због мешања Запада – постала рат

ОРБАН: АКО НЕКА ЗЕМЉА НАТО ПОШАЉЕ ВОЈСКУ У УКРАЈИНУ - ТО ЋЕ БИТИ ПОЧЕТАК ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА
  • Путинов портпарол сународницима поручио: „Ово сваки човек у Русији – ради своје унутрашње мобилизације – мора да разуме“
  • Холандска министарка одбране Кајса ОЛОНГРЕН открила да ће Запад већ овог лета почети да Украјини испоручује америчке борбене авионе F-16. Прецизирала је да ће то прво учинити Данска, а половином године и њена земља која је Румунији предала пет тих авиона да се на њима обучавају украјински пилоти

Извор: Факти

РУСИЈА је у ратном стању, изјавио је Дмитриј Песков, портпарол Владимира Путина.

Указао је притом да се руска специјална војна операција у Украјини – услед мешања и интервенције „компаније са Запада“, претворила у рат:

„Када је колективни Запад постао учесник у сукову на страни Украјине, за нас је то већ постао рат“.

Сународницима је поручио: „Ово сваки човек у Русији – ради своје унутрашње мобилизације – мора да разуме“.

Део руских територија, нагласио је Песков, тренутно је де факто под окупацијом кијевског режима. Главна ствар за руско руководство је ослобађање тих територија и безбедност њихових становника.

Готово истовремено је мађарски премијер Виктор Орбан потврдио да се у НАТО разговара о могућности слања трупа земаља алијансе у Украјину.

Мађарски лидер је упозорио да то бити увод у нови светски рат:

„Пре само неколико месеци таква могућност је деловала апсурдно, али у овом тренутку Запад заиста покушава да ослободи спиралу рата. Ако војска неке од земаља НАТО-а уђе у непријатељства, то ће заиста бити почетак трећег светског рата“.

Запад ће – како је неколико сати раније открила холандска министарка одбране Кајса Олонгрен – већ овог лета почети да Украјини испоручује америчке борбене авионе F-16.

Навела је да ће то прво учинити Данска, а половином године и њена Холандија која је Румунији предала пет тих авиона да се на њима обучавају украјински пилоти.

Владимир Путин је, коментаришући вероватноћу сукоба пуног размера између Русије и НАТО, рекао да је „у савременом свету све могуће“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар