Одабрано Свијет

Песков: Специјална операција у Украјини је прерасла у рат са колективним Западом

НАГЛАСИО: ТО МОЖЕ ДА ПРОДУЖИ ТРАЈАЊЕ ОПЕРАЦИЈЕ, АЛИ НЕЋЕ ИЗМЕНИТИ ЊЕНЕ ЦИЉЕВЕ
  • Британски министар спољних послова Дејвид КАМЕРОН у чланку за амерички лист The Hill опасност од ескалације украјинског сукоба назвао „илузорном“

Извор: Факти

СЈЕДИЊЕНЕ Државе су директно укључене у сукоб у Украјини, што може да продужи трајање наше специјалне војне операције, али не и да промени њен курс – изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Прецизирао је да је Специјална операција почела као операција против Украјине, али се временом претворила у рат Русије са колективним Западом.

Додао је да су првобитни циљеви операције били демилитаризација и денацификација Украјине, али да је временом добила карактер рата против колективног Запада.

Заменик генералног секретара НАТО Мирча Џоана позвао је државе чланице да се спремају за извесност да ће сукоб Украјине и Русије још дуго трајати. Да се, у сваком случају, неће завршити не само 2024. године, већ чак ни 2025. године.

Британски министар спољних послова Дејвид Камерон је у чланку за амерички лист The Hill назвао опасност од ескалације украјинског сукоба „илузорном“.

„Доказали смо да су опасности од ескалације илузорне. Британија је била прва која је Кијеву обезбедила све, од противтенковског оружја до артиљерије и тенкова, а сада и ватрену моћ ракета дугог домета попут пројектила Storm Shadow“.

Камерон је оптужио руске власти да „звецкају оружјем” и то назвао „празном реториком”.

Министар је позвао западне савезнике да наставе да се супротстављају Москви и да јој „показују снагу“.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар