Свијет

Пленковић: Милановић је путинофил – он би да Хрватска буде земља са највише слуха за Путинов режим

ОПТУЖИО ПРЕДЈСЕДНИКА ЗЕМЉЕ ДА ЗАГАЂУЈЕ ЈАВНИ ПРОСТОР И ДА ВОДИ НЕОЗБИЉНУ И НЕОДГОВОРНУ ПОЛИТИКУ
  • Андреј ПЛЕНКОВИЋ: Хрватска је нормално дисала док се он није вратио из Чилеа. Милановић је путинофил, човјек који је казао да не жели да Хрватска учествује у ЕУ мисији помоћи Украјини и то је сада јасно и овим политичким патуљцима који нису били за. Прави се да није предсједник земље која је у ЕУ. Понаша се као да би Хрватска требало да буде несврстана, води нас у спољнополитичку изолацију

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић одговорио је на данашње прозивке предсједника Зорана Милановића, назвавши га је „путинофилом“ који Хрватску води у изолацију и да је у земљи све било много боље док је шеф државе боравио у Чилеу.

Коментаришући изјаву Милановића да Хрватској недостаје наоружање, Пленковић је рекао:

– Ствари су јасне да не могу бити јасније. Хрватска је нормално дисала док се он није вратио из Чилеа и почео загађивати јавни простор, поновно је исти репертоар од Удбе па на даље. Милановић је путинофил, човјек који је казао да не жели да Хрватска учествује у ЕУ мисији помоћи Украјини и то је сада јасно и овим политичким патуљцима који нису били за. Извели смо и њих и њега ван. Прави се да није предсједник земље која је у ЕУ. Понаша се као да би Хрватска требало да буде несврстана, води нас у спољнополитичку изолацију.

Подсјетио је да су “у мандату министра одбране Мариа Баножића купљени борбени авиони Рафали“.

– Ријешено је питање борбених оклопних возила Бредли, набавља се противваздушна одбрана. Ми ћемо купити још Црних јастребова, Блак Хоук, да би се он могао још додатно возати тим хеликоптерима у вријеме неких излета. Хрватска војска никада више није улагала него у вријеме нашег мандата – тврди Пленковић.

Он сматра да када би се слиједили ставови Милановића, Хрватска не би ушла ни у Шенген, ни у еврозону, не би, каже, помагали Украјини и не би осудили агресију.

– То је једна неодговорна, неозбиљна и изолационистичка политика те изразито путинофилска. То је политика која би требало Хрватску да доведе у положај да баш ми будемо ти који ће имати највише слуха за Путинов режим – навео је Пленковић, пренијела је загребачка Н1 тв.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар